Succesul Digi, precedat de cel al Medlife de la inceputul anului, atrage atentia antreprenorilor romani spre piata de capital, care incep sa realizeze ca este o oportunitate si ca ofera multiplicatori mai mari decat intr-o tranzactie cu un strategic. “Succesul atrage succes. S-a creat o acumulare cantitativa, care s-a transformat in vibratia pe care o vedem astazi. Traim o perioada de mare vibratie pe bursa, dar si in tranzactiile bilaterale”, a declarat Doru Lionachescu, membru in Consiliul de Administratie al Bancii Transilvania, la emisiunea Profesionistii in Investitii.

Dupa discutiile avute cu antreprenori romani, bancherul de investitii se asteapta la inca cel putin 2-3 tranzactii mari anul anul acesta, atat listari, cat si emisiuni de bonduri, zona la fel de interesanta.

“De un an si jumatate spun ca urmatoarea iteratie investitionala va fi bursa. Insasi tranzactia noastra (n.r. Capital Partners) de fuziune cu Banca Transilvania a pornit din convingerea mea ca potentialul bursei e foarte mare si lucrurile chiar se intampla la un nivel superior decat am crezut, din punct de vedere al vibratiei”, a mai spus Lionachescu.

Atat investitorul roman, cat si bursa, au ajuns la un nivel de maturitate care permite antreprenorilor sa vada piata de capital ca o alternativa de finantare. Oferta Digi a fost o premiera pentru BVB, ca dimensiune, ca sector, multiplicatori, modul in care s-a derulat, gradul ridicat de subscriere - toate acestea au trasat cea mai mare listare privata din istoria bursei. Sper sa fie doar inceputul, am sentimentul ca multi antreprenori au realizat ca a sosit timpul sa vada bursa ca o alternativa la tranzactiile clasice de fuziuni si achizitii.

Doru Lionachescu

Daca lucrurile merg in ritm normal, fara decizii politice aberante sau derapaje grave, acesta se asteapta ca si urmatorii ani sa fie de crestere economica si a bursei.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri