Bursa de Valori Bucuresti a deschis in crestere sedinta de tranzactionare de miercuri, indicele BET-TR, care include cele 12 companii din BET plus dividendele, crescand cu 0,21%, marcand un nou maxim istoric, respectiv 11.026 puncte.

Indicele principal, care reflecta cele mai lichide 12 companii, se aprecia cu 0,21%, la 8.706 puncte, in debutul tranzactionarii. Indicele BET-FI, al SIF-urilor, se aprecia cu 0,7%. BET-Plus, care arata evolutia celor mai lichide 37 de actiuni de la BVB, a urcat cu 0,25%, iar BET-XT (al celor mai lichide 25 de titluri) castiga 0,32%. BET-BK, reperul de randament al fondurilor de investitii, s-a apreciat cu 0,27%, potrivit Agerpres.

In primele 25 de minute de la debutul tranzactiilor, actiunile STK Emergent se depreciau cel mai mult pe piata reglementata, afisand o valoare negativa de—0,99%. Locul al doilea in topul deprecierilor era detinut de SIF5 Oltenia cu—0,45% si de Antibiotice cu—0,35%. Pe de alta parte, cel mai mult se apreciau SIF2 Moldova cu 2,99%, Patria Bank cu 1,83% si Romcarbon cu 0,84%.

Rulajul total era de peste 2,23 milioane lei, aproape intreaga suma fiind realizata cu actiuni. Cele mai mari valori ale tranzactiilor erau realizate cu SIF2 Moldova, Transgaz si Banca Transilvania.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri