10 Iulie 2017

BVB: Transilvania Broker de Asigurare este urmatoarea companie care se va lista pe bursa din Bucuresti



Transilvania Broker de Asigurare este urmatoarea companie care se va lista pe Bursa de Valori Bucuresti (BVB), a declarat directorul general al BVB Ludwik Sobolewski, la 7/24 Capital, intr-un episod publicat sambata pe canalul Youtube al bursei.

Transilvania Broker de Asigurare, alaturi de o alta companie, a facut o prezentare, in noiembrie 2016, potentialilor investitori de la bursa, iar acum urmeaza sa faca pasul catre listare. "Vom avea o companie noua, dintre cele doua care s-au prezentat in noiembrie, Transilvania Broker de Asigurare, cu un IPO" conform Sobolewski, scrie News.ro.

Seful bursei a subliniat ca noua listare vine in contextul in piata de capital a devenit mai atractiva pentru firmele mici si mijlocii din Romania, mai ales dupa ultimele doua mari listari de succes: MedLife si Digi Communications. Transilvania Broker de Asigurare are sediul in Bistrita si activeaza pe piata intermedierii in asigurari din 2006, fiind detinuta de Gabriel Login, cu 60% din actiuni, si Dan Niculae (40%).

Potrivit datelor prezentate de companie, in 2015, Transilvania Broker de Asigurare era al treilea jucator de pe piata pe care activeaza, cu o cota de piata de 5,5% si prime intermediate de 287 milioane lei. In 2016, compania a inregistrat venituri din activitatea de brokeraj de 62,5 milioane lei si un profit net de 3,05 milioane lei, arata bilantul depus la Ministerul Finantelor.



Citeste si