Administratorii producatorului de electrocasnice Electroarges (ELGS) au aprobat initierea procedurii ofertei publice de preluare obligatorie a Carbochim (CBC) si efectuarea demersurilor in acest sens in fata ASF. Acestia au convocat si o Adunare Generala Ordinara a Actionarilor ce are pe ordinea de zi revocarea tuturor membrilor Consiliului de Administratie.

Initierea ofertei publice a fost impusa printr-o sentinta judecatoreasca, ca urmare a faptului ca Electroarges si un grup de firme asociate omului de afaceri Catalin Chelu (in prezent decedat) detineau peste 33% din titlurile Carbochim. Oficialii Electroarges nu au dat mai multe detalii despre oferta publica pe care urmeaza sa o faca.

Administratorii Electroarges au convocat si AGOA in data de 20/21 septembrie, principalul punct pe ordinea de zi fiind revocarea intregului Consiliu de Administratie si alegerea unor noi membri. Convocarea a venit ca urmare a cererii lui Ion Gavrila, fost director al societatii pana in luna mai 2017, cand a fost revocat din functie fara explicatii oficiale. Ion Gavrila este unul dintre actionarii semnificativi ai Electroarges.

Actiunile ELGS au crescut cu 52% anul acesta pe Bursa de Valori Bucuresti, compania avand in prezent o capitalizare de 104,2 mil. lei.

Citeste si:
"De la etajul 50 in New York, caderea Guvernului nu se simte"
Brokerii si managerii de...

Sursa foto: Shutterstock

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Piete de capital »Citeste si
Birsan, Filip&Co: Promovarea bursei? Simpla, daca Guvernul o vrea