Administratorii producatorului de electrocasnice Electroarges (ELGS) au aprobat initierea procedurii ofertei publice de preluare obligatorie a Carbochim (CBC) si efectuarea demersurilor in acest sens in fata ASF. Acestia au convocat si o Adunare Generala Ordinara a Actionarilor ce are pe ordinea de zi revocarea tuturor membrilor Consiliului de Administratie.

Initierea ofertei publice a fost impusa printr-o sentinta judecatoreasca, ca urmare a faptului ca Electroarges si un grup de firme asociate omului de afaceri Catalin Chelu (in prezent decedat) detineau peste 33% din titlurile Carbochim. Oficialii Electroarges nu au dat mai multe detalii despre oferta publica pe care urmeaza sa o faca.

Administratorii Electroarges au convocat si AGOA in data de 20/21 septembrie, principalul punct pe ordinea de zi fiind revocarea intregului Consiliu de Administratie si alegerea unor noi membri. Convocarea a venit ca urmare a cererii lui Ion Gavrila, fost director al societatii pana in luna mai 2017, cand a fost revocat din functie fara explicatii oficiale. Ion Gavrila este unul dintre actionarii semnificativi ai Electroarges.

Actiunile ELGS au crescut cu 52% anul acesta pe Bursa de Valori Bucuresti, compania avand in prezent o capitalizare de 104,2 mil. lei.

Citeste si:
Electroarges va face oferta de preluare la Amplo Ploiesti
Catalin Chelu va prelua Amplo...
Sursa foto: Shutterstock

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Ionut Sisu
Ionuț Sișu scrie pentru Wall-Street.ro din anul 2011, iar în prezent ocupă funcția de redactor-sef adjunct . El și-a început activitatea în presă în 2007, în departamentul de limbă engleză al Mediafax monitorizare. În perioada 2008-2009, Ionuț a acoperit domeniile piețe de capital și finanțe personale în cadrul Business Standard, publicația de afaceri a trustului Realitatea-Cațavencu. După o scurtă perioada de timp în cadrul Corect...

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »Setari Cookie-uri