5 Septembrie 2017

Testul nuclear al Coreei de Nord trage in jos bursele asiatice



Actiunile asiatice au scazut, iar yenul, aurul si titlurile Trezoreriei americane au crescut, dupa ce regimul din Coreea de Nord a testat duminica o bomba nucleara, relateaza Bloomberg, preluat de News.ro.

Indicele MSCI Asia Macific s-a indreptat spre cel mai mare declin de la inceputul lunii august, cand tensiunile internationale s-au amplificat dupa avertismentul despre o reactie ”foc si groaza” al presedintelui american Donald Trump.

Titlurile Trezoreriei SUA au urcat, contractele pentru indicele S&P 500 au scazut, iar aurul a crescut. Piata cash este inchisa luni pentru Ziua Muncii.

Presedintele Trump a avertizat ca va spori sanctiunile economice si va bloca relatiile comerciale cu orice tara care face afaceri cu regimul condus de presedintele nord-coreean Kim Jong Un, iar seful Apararii a spus ca Statele Unite au ”multe optiuni militare”.

Duminica, Coreea de Nord a anuntat ca a testat cu succes o bomba cu hidrogen ”cu o putere fara precedent”.

Testul, primul de la venirea la putere a lui Trump, este un nou obstacol pentru pietele financiare, care si-au demonstrat rezistenta la tensiunile din peninsula coreeana.

Indicele japonez Topix a coborat luni cu pana la 1,2%, Indicele Hang Seng din Hong Kong cu 0,5%.

Yenul a avansat cu 0,4%, la 109,79 unitati pentru un dolar, iar francul elvetian cu 0,4%. Euro s-a apreciat cu 0,2%, la 1,1882 dolari pe unitate.



Citeste si