"Anul viitor vrem ne asteptam sa treaca legea expropierii de care avem nevoie pentru a obtine terenurile pe care se va face extinderea Aeroportului Hneri Coanda din Otopeni. In 2022 ne asteptam sa inceapa lucrarile din prima faza a proiectului de dezvoltare, iar terminalul ar urma sa fie finalizat trei ani mai tarziu", au declarat oficialii CNAB la o intalnire cu investitorii organizata de Fondul Proprietatea, care detine un pachet de 20% din actiunile Aeroportului.

Prima faza a proiectului va avea un cost estimat la aproximativ 325 mil. euro, in vreme ce a doua etapa va avea un cost de aproximativ 493 mil. euro. Sumele mentionate de oficialii companiei nu includ banii necesari realizarii expropierilor, care vor intra in responsabilitatea statului roman.

Extinderea Aeroportului Otopeni presupune, printre altele, 25 de noi porti de imbarcare, noi locuri de parcare si extinderea zonei de retail.

Anul trecut, CNAB a inregistrat o crestere a numarului de calatori cu 18%, pana la aproape 11 milioane, oficialii companiei anticipand o continuare a trendului pozitiv si in 2017, cand Aeroportul Otopeni va depasi, cel mai probabil, Aeroportul din Budapesta, care anul trecut a avut 11,4 mil. calatori. Aeroportul Otopeni opereaza in prezent foarte aproape de capacitate maxima.

Sursa foto: Agerpres