Miliardarul Warren Buffett nu se teme de o noua bula a burselor, acesta sustinand ca oricine pariaza impotriva pietei americane “si-a iesit din minti”.

Buffett a estimat saptamana aceasta ca indicele Dow Jones Industrial Average va ajunge “sa depaseasca 1 milion” peste 100 de ani, scrie CNN. Daca ar inregistra aceasta crestere, Dow ar ajunge la un nivel de aproximativ 45 de ori mai mare decat cel actual, cifrat la 22.400.

“Sa fii short pe America a fost o mutare pierzatoare pana acum. Anticipez ca si in viitor va continua sa ramana o mutare gresita”, a declarat presedintele Berkshire Hathaway.

Cu o avere de 78 miliarde de dolari, Warren Buffett realizeaza ca nu va mai fi in viata sa vada daca predictia sa va deveni realitate. Miliardarul de 87 de ani spune ca se entuziasmeaza de cate ori lumea mentioneaza faptul ca va atinge varsta de 100 de ani.

Desi estimarea lui Buffett este aparent o nebunie, trebuie tinut totusi cont de faptul ca indicele era la nivelul de 81 cu un secol in urma, in prezent acesta fiind evaluat la un nivel de circa 300 de ori mai mare.

Citeste si:
Maior, audiat la DNA in dosarul legat de vizita lui Dragnea in SUA
George Maior, audiat la DNA...

Pentru a atinge nivelul de 1 milion, Dow ar trebui sa urce cu 4.500%... insa ar avea 100 de ani pentru a face acest lucru. Dobanda anuala compusa a indicelui ar trebui sa fie de doar 3,87% - un nivel ce pare destul de usor de atins avand in vedere procentul de 10,7%/an inregistrat din 2008 si pana in prezent.

“Nu este nicidecum o estimare ridicola, in special daca faceti calculele. Traim intr-o tara minunata”, a concluzionat Warren Buffett.

Sursa foto: Shutterstock

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Piete de capital »Citeste si
Pretul petrolului a explodat dupa atacul cu drone asupra rafinariilor