Actionarii Electrica (EL) au aprobat achizitionarea de catre companie a participatiilor minoritare pe care Fondul Proprietatea (FP) le detine la filialele de distributie si furnizare, insa au respins contractele de vanzare-cumparare.

"Actionarii Electrica au respins (fiind necesara aprobarea cu o majoritate de cel putin 55% din numarul total al drepturilor de vot - conform prevederilor Actului Constitutiv al Societatii), punctul 2 de pe ordinea de zi si anume aprobarea formei propuse a contractelor tripartite de vanzare-cumparare pentru achizitionarea participatiilor Vanzatorului (n. Red Fondul Proprietatea) in filiale, astfel cum acestea vor fi puse la dispozitia actionarilor, potrivit legii", se mentioneaza intr-un raport publicat de Electrica dupa Adunarea Generala Extraordinara a Actionarilor de joi.

De asemenea, a fost respins (fiind necesara aprobarea cu majoritatea voturilor detinute de actionarii prezenti sau reprezentati - conform prevederilor Actului Constitutiv al Societatii) punctul 3 de pe ordinea de zi si anume imputernicirea directorului general al Societatii sa negocieze si sa semneze, (...),contractele tripartite de vanzare-cumparare pentru achizitionarea participatiilor Fondul Proprietatea in filiale.

Potrivit reprezentantilor companiei, pentru ca tranzactia sa aiba loc nu va fi nevoie de o alta Adunare a Actionarilor in care sa se decida aprobarea contractelor de vanzare-cumparare, ci doar de o decizie favorabila a Consiliului de Administratie in acest sens.

In iulie, furnizorul si distribuitorul de energie Electrica a incheiat un memorandum de intelegere cu Fondul Proprietatea prin care urma sa achizitioneze, cu 752,03 milioane lei, participatiile pe care FP le detine in filialele Distributie Muntenia Nord, Distributie Transilvania Sud, Distributie Transilvania Nord si Electrica Furnizare.

La acel moment, cele doua parti anuntau ca intentioneaza sa semneze documentatia contractuala aferenta tranzactiei preconizate dupa obtinerea aprobarilor necesare corporative si din partea actionarilor, la nivelul Electrica si al filialelor, pana in data de 31 octombrie.

In Adunarea Generala Ordinara a Actionarilor Electrica de joi, 26 octombrie, a fost ales si un nou Consiliu de Administratie. Cei sapte membri ai board-ului Electrica sunt: Arielle Malard De Rothschild, Cristian Busu, Doina Elena Dascalu, Gicu Iorga, Pedro Mielgo Alvarez, Willem Jan Antoon Henri Schoeber si Bogdan Iliescu.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Ionut Sisu
Ionuț Șișu scrie pentru Wall-Street.ro din anul 2011, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef adjunct . El și-a început activitatea în presă în 2007, în departamentul de limbă engleză al Mediafax monitorizare. În perioada 2008-2009, Ionuț a acoperit domeniile piețe de capital și finanțe personale în cadrul Business Standard, publicația de afaceri a trustului Realitatea-Cațavencu. După o scurtă perioada de timp în cadrul Corect...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri