Hanga a primit avizul ASF. Va avea BVB un CEO dupa doua luni de pauza?

Autoritatea de Supraveghere Financiara (ASF) l-a avizat in Consiliul Bursei de Valori Bucuresti (BVB) pe Radu Hanga, director executiv strategie – coordonare Grup Banca Transilvania. Intrarea lui Hanga in boardul bursei este asteptata sa puna punct blocajului decizional privind alegerea unui nou CEO pentru operatorul de piata.

Bursa de Valori Bucuresti nu mai are un director general incepand cu 21 august 2017, dupa ce mandatul lui Ludwik Sobolewski a expirat. Printre candidatii vehiculati pentru preluarea functiei s-au aflat Paul Prodan, presedintele BT Capital Partners, Andre Cappon, presedintele firmei americane de consultanta americana CBM Group si chiar si Ludwik Sobolewski, care teoretic se putea intoarce astfel la conducerea bursei.

Cei opt membri ai Consiliului BVB nu au reusit sa ajunga insa la un acord cu privire la viitorul manager executiv, avizarea lui Radu Hanga fiind asteptata sa incline balanta in favoara taberei administratorilor sustinuti de bancile din actionariatul bursei.

La inceputul lunii august, Consiliul BVB a decis numirea lui Radu Hanga ca membru provizoriu pe pozitia ramasa vacanta in urma decesului lui Cristian Micu.

Citeste si:
Bursa românească, oficial piață emergentă
Bursa românească, oficial...
Citeste si:
Cele mai bune surse alimentare de vitamina C
Cele mai bune surse...

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »Setari Cookie-uri