Fondul Proprietatea a vandut miercuri participatiile sale in filialele Electrica, valoarea tranzactiei depasind 752 de milioane de lei, potrivit unui anunt postat pe site-ul Bursei de Valori Bucuresti.

"Franklin Templeton Investment Management Ltd. United Kingdom Sucursala Bucuresti, in calitate de administrator de investitii al Fondul Proprietatea S.A. ('Fondul'), doreste sa informeze actionarii ca Fondul a vandut astazi participatiile sale in filialele Societatii Energetice 'Electrica' S.A. ('Electrica'). (...). Valoarea totala a tranzactiei se ridica la suma de 752.031.841 RON", se arata in anuntul citat de Agerpres.

Potrivit documentului, Electrica Furnizare S.A. a fost vanduta catre Electrica si Societatea Filiala de Intretinere si Servicii Energetice 'Electrica Serv' S.A. pentru 167,079 milioane de lei, iar Societatea de Distributie a Energiei Electrice Transilvania Nord catre Electrica si Societatea de Distributie a Energiei Electrice Muntenia Nord S.A. pentru un pret de vanzare total de 201,7 milioane de lei.

De asemenea, Societatea de Distributie a Energiei Electrice Muntenia Nord S.A.a fost vanduta catre Electrica si Societatea de Distributie a Energiei Electrice Transilvania Sud S.A. pentru un pret de peste 209,744 milioane de lei, in timp ce Societatea de Distributie a Energiei Electrice Transilvania Sud a fost preluata de catre Electrica si Societatea de Distributie a Energiei Electrice Transilvania Nord S.A. pentru o suma totala de peste 173,5 milioane de lei.

Fondul Proprietatea si Societatea Energetica 'Electrica' au anuntat marti ca au decis extinderea datei limita a Memorandumului de Intelegere privind vanzarea participatiilor pe care Fondul le detine in filialele Electrica pana la 30 noiembrie 2017, iar o zi mai tarziu, respectiv miercuri, 1 noiembrie, a anuntat vanzarea participatiilor.

In data de 14 iulie, Electrica a incheiat un Memorandum de Intelegere cu Fondul Proprietatea in vederea achizitionarii participatiilor pe care Fondul le detine in filialele Electrica, respectiv SDEE Distributie Muntenia Nord, SDEE Distributie Transilvania Sud, SDEE Distributie Transilvania si Electrica Furnizare.

Valoarea agregata a tranzactiei este, conform unui comunicat remis la acea data Bursei de Valori Bucuresti, in cuantum de 752.031.841 lei.

"Actiunile vor fi dobandite de Electrica impreuna cu toate drepturile atasate acestora in conformitate cu legislatia aplicabila, incluzand dreptul de a primi dividende, cu exceptia dividendelor aferente anului financiar incheiat la 31 decembrie 2016, care raman a fi incasate de Fond, astfel cum a fost deja aprobat in Adunarile Generale ale Actionarilor Filialelor din data de 17 mai 2017", se mentiona in comunicat.

Partile intentioneaza sa semneze documentatia contractuala aferenta tranzactiei preconizate dupa obtinerea aprobarilor necesare corporative si din partea actionarilor, la nivelul Electrica si al Filialelor, pana in data de 31 octombrie 2017, se mentiona in comunicat.

Fondul Proprietatea detine cate 21,99% din SDEE Distributie Muntenia Nord, SDEE Distributie Transilvania Sud si 22% din SDEE Distributie Transilvania si Electrica Furnizare.

La mijlocul lunii mai, Franklin Templeton Investment, administratorul Fondului Proprietatea, anunta ca a demarat o procedura competitiva ce poate conduce la posibile vanzari ale participatiilor Fondului in filialele Electrica si ca procesul de marketing si vanzare va fi coordonat de Ithuba Capital AG, ce actioneaza ca unic consultant financiar in legatura cu tranzactia preconizata.

Adunarea Generala Extraordinara a Actionarilor Electrica SA a aprobat in data de 10 noiembrie 2015 mandatarea Consiliului de Administratie al Electrica SA pentru a incepe negocierile cu Fondul Proprietatea (FP) pentru achizitionarea de catre Electrica a intregii participatii detinute de FP la capitalul social al filialelor sale.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri