Sebastian Bodu, fost presedinte al ANAF, a cerut in justitie anularea hotararilor luate in Adunarea Actionarilor Transelectrica din 16 octombrie, in care s-a decis distribuirea unor dividende speciale in valoare bruta de 2,33 lei/actiune.

“Prin cererea formulata, reclamantul, domnul Sebastian Bodu, solicita emiterea unei ordonante presedintiale impotriva Transelectrica, prin care sa se dispuna suspendarea hotararii Adunarii Generale a Actionarilor nr. 11 din data de 16.10.2017 pana la solutionarea definitiva a actiunii in anulare pe dreptul comun. Hotararea AGA mentionata a fost atacata si cu actiunea in anulare pentru nelegalitate, dupa cum sustine domnul Sebastian Bodu, insa pana la acest moment companiei nu i-a fost comunicata, fiind in procedura preliminara de regularizare a cererii”, se mentioneaza intr-un raport al Transelectrica.

Termenul de judecata era stabilit pentru data de 27 octombrie, insa instanta a dispus din oficiu amanarea judecarii cauzei pentru data de 10 noiembrie, ca urmare a faptului ca a omis sa ii puna in vedere lui Sebastian Bodu obligatia de a achita taxa judiciara de timbru in valoare de 20 lei.

Daca apelul s-ar respinge, efectele hotararii AGA se vor suspenda pana la solutionarea definitiva a dosarului.

Actiunile Transelectrica cresteau la jumatatea sedintei de joi cu 1,3%, compania fiind evaluata astfe la 1,95 mld. lei.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Ionut Sisu
Ionuț Șișu scrie pentru Wall-Street.ro din anul 2011, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef adjunct . El și-a început activitatea în presă în 2007, în departamentul de limbă engleză al Mediafax monitorizare. În perioada 2008-2009, Ionuț a acoperit domeniile piețe de capital și finanțe personale în cadrul Business Standard, publicația de afaceri a trustului Realitatea-Cațavencu. După o scurtă perioada de timp în cadrul Corect...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri