Consiliul de administratie al Bursei de Valori l-a numit pe Adrian Tanase in functia de director general, pentru un mandat de patru ani.

"Numirea lui Adrian Tanase in functia de director general intra in vigoare incepand cu data la care numirea este aprobata de catre ASF in conformitate cu prevederile Regulamentului 2/2006 privind pietele reglementate si sistemele alternative de tranzactionare, cu modificarile si completarile ulterioare si Regulamentului 14/2015 privind evaluarea si aprobarea membrilor structurii de conducere si a persoanelor care detin functii-cheie in cadrul entitatilor reglementate de Autoritatea de Supraveghere Financiara, cu modificarile si completarile ulterioare”, se arata in comunicat.

Adrian Tanase a fost Chief Investment Officer la NN Pensii, cel mai mare administrator de active financiare din piata de capital locala. Acesta a fost inca de la lansarea, in anul 2008, a fondului de pensii ING, implicat in administrarea activelor de catre prima entitate de la Pilonul II.

Mandatul de director general interimar al lui Marius-Alin Barbu inceteaza la data la care numirea lui Tanase, in calitate de director general al BVB, este aprobata de catre ASF. Barbu va reveni la functia de director general adjunct.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri