Schimbare de strategie si CEO la Petrom: cum arata cifrele Marianei Gheorghe in deceniul petrecut la carma celei mai puternice companii din Romania

OMV Petrom a anuntat saptamana aceasta inlocuirea Marianei Gheorghe din functia de CEO al companiei cu fostul executiv BP de origine scotiana Christina Verchere. Aducerea unui executiv cu experienta, in special pe segmentul de explorare si productie (upstream), arata intentia OMV Petrom de a se concentra in urmatorii ani pe extinderea rezervelor si a suprafetelor pe care le are in exploatare, adica exact cea mai mare problema avuta de companie in prezent.

Rezervele dovedite al OMV Petrom s-au redus de la 872 mil. bep (barili echivalent petrol) in 2008, la 606 mil. bep in 2016. De asemenea, rata de inlocuire a rezervelor a scazut de la 71% in 2010, la 32% anul trecut. Evolutia vine in contextul in care Petrom si-a redus semnificativ investitiile in ultimii ani, ca urmare a prabusirii cotatiilor la barilul de petrol, dar si din cauza perimetrelor invechite pe care compania le exploateaza in Romania.

Cititi articolul complet in Wall-Street PRO

*Date la finalul primelor 9 luni ale anului 2017

Citeste si:
Tablou cenușiu pentru marile companii de pe bursă
Tablou cenușiu pentru marile...Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »Setari Cookie-uri