9 Februarie 2018

Guvernul cere din nou dividende substantiale la companiile de stat. Ratele de distributie vor fi de 90% din profit



Guvernul va cere si in acest an companiilor de stat sa distribuie cel putin 90% din profitul din 2017 sub forma de dividende, o propunere in acest sens fiind discutata in sedinta de joi a Cabinetului Dancila.

Guvernul va discuta in sedinta de joi un memorandum cu tema "Mandatarea reprezentantilor statului in Adunarea generala a actionarilor/Consiliul de administratie, dupa caz, la societatile nationale, companiile nationale si societatile cu capital integral sau majoritar de stat, precum si la regiile autonome, in vederea luarii masurilor ce se impun pentru repartizarea unei cote de minim 90% din profitul net realizat al anului 2017 sub forma de dividende/varsaminte la bugetul de stat", scrie Hotnews.

Dividendele generoase acordate de companiile de stat au fost principala tema investitionala pe Bursa de Valori Bucuresti anul trecut. In toamna, Guvernul PSD a cerut companiilor de portofoliu sa faca distributii suplimentare, din rezerve, pe langa rata initiala de distributie de 90% din profit.

Potrivit estimarilor facute anterior de analisti, Transgaz, Nucelarelectrica, Romgaz si Conpet ar putea sa ofere dividendele cu cele mai mari randamente in 2018, daca memorandumul Guvernului va fi aplicat.



Citeste si