Bursa de Valori Bucuresti (BVB) s-a plasat pe locul 16 in Europa anul trecut intr-un clasament realizat in functie de valoarea IPO-urilor, arata raportul PWC IPO Watch Europe 2017.

BVB a avut anul trecut patru oferte publice initiale in valoare de 256 mil. euro, peste Bursa din Budapesta, care a avut un singur IPO de 73 mil. euro. “Piata romaneasca de capital si-a aratat adevaratul potential, fiind una dintre cele mai active din Europa in ceea ce priveste IPO-urile realizate in 2017”, mentioneaza reprezentantii PWC.

Pe primul loc in Europa s-a aflat Bursa din Londra, cu 103 listari in valoare totala de 12,5 mld. euro. A doua pozitie in clasament, cu tranzactii de 5,1 mld. euro, a fost ocupata de Bursa din Milano, piata care face parte din grupul London Stock Exchange. Bursa din Zurich a ocupat ultima treapta a podiumului, cu IPO-uri in valoare de 3,85 mld. euro.

Pe Bursa din Varsovia s-au listat 27 de companii care au reusit sa atraga 1,8 mld. euro, peste piata din Viena unde valoarea listarilor a fost de 1,6 mld. euro.

Valoarea totala a IPO-urilor realizate in Europa in 2017 a ajuns la 43,9 mld. euro, in crestere cu 57% fata de anul 2016. “Piata in expansiune a IPO-urilor din 2017 are sanse sa continue in anul care urmeaza, o rezerva solida de IPO-uri existand in Europa la inceputul anului 2018”, se mentioneaza in raportul PWC.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Ionut Sisu
Ionuț Șișu scrie pentru Wall-Street.ro din anul 2011, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef adjunct . El și-a început activitatea în presă în 2007, în departamentul de limbă engleză al Mediafax monitorizare. În perioada 2008-2009, Ionuț a acoperit domeniile piețe de capital și finanțe personale în cadrul Business Standard, publicația de afaceri a trustului Realitatea-Cațavencu. După o scurtă perioada de timp în cadrul Corect...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri