SIF Banat Crisana, simbol bursier SIF1, a cumparat 5,5 % din capitalul social al companiei de transport produse petroliere prin conducte Conpet SA, consolidandu-si detinerea pana la un nivel de 6,5%.

Pretul mediu la care s-a trazactionat Conpet in sedinta bursiera de ieri a fost de 109 lei/actiune.

"Aceasta achizitie reconfirma politicile de investitii ale SIF 1 orientate spre domenii strategice si companii puternice. Asa cum am afirmat anterior, ne concentram pe o restructurare a portofoliului ce vizeaza, printre altele, si astfel de achizitii, menite sa consolideze pozitia noastra in sectoare de activitate de importanta nationala si strategica”, a declarat Bogdan Dragoi, Presedinte al Consiliului de Administratie si Director general al SIF Banat Crisana.

Cu o istorie de peste 115 ani, Conpet este operatorul sistemului national de transport produse petroliere prin conducte. Principalul obiect de activitate este aprovizionarea cu titei, dar si cu derivate ale acestuia, a tuturor rafinariilor din tara, precum si pentru partenerii externi. Capitalizarea bursiera a societatii este de 943,6 milioane lei.

Crosspoint Real Estate a...
Citeste si: SIF 1 a vandut fostul sediu Bank of Cyprus catre un antreprenor local


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Piete de capital »Citeste si
Cati bani vor incasa actionarii companiilor de pe bursa in 2019