OMV, actionarul majoritar al OMV Petrom, companie care exploreaza blocul de mare adancime Neptun din Marea Neagra alaturi de americanii de la ExxonMobil, a dat publicitatii marti strategia sa de dezvoltare pana in 2025.

"Productia ar urma sa creasca la 600.000 de barili pe zi pana in 2025 (fata de 348.000 barili pe zi in 2017 - n.r.). Aceasta crestere va fi asigurata de achizitii in regiuni bogate in rezerve, unde costul de productie mediu nu depaseste 8 dolari (pe baril - n.r.). O contributie semnificativa, pe termen lung, este asteptata sa vina din campurile Yuzhno Russkoye, Achimov IV si V din Rusia, precum si din blocul de gaze offshore Neptun din Romania", se arata intr-un comunicat al OMV, citat de Agerpres.

Totodata, compania isi planifica sa ajunga la o rata de inlocuire a rezervelor de peste 100% si sa-si dubleze rezervele pana in 2025, la peste 2 miliarde de barili echivalent petrol, din care jumatate sa fie rezerve de gaze naturale.

Reprezentantii OMV vorbesc si de extinderea in noi regiuni, precum cea din Asia si Australia. "In strategia de crestere, ramanem focusati geografic pe regiunile noastre cheie: Europa Centrala si de Est (Austria si Romania), Marea Nordului, Orientul Mijlociu si Africa. Pe langa acestea, OMV vrea sa dezvolte o noua regiune-cheie in Australasia", potrivit documentului citat.

Sursa foto: Shutterstock