Putin peste 323.000 de romani aveau plasamente in fonduri mutuale la finalul lunii februarie, averea totala a acestora ajungand la 22,5 miliarde lei (4,8 miliarde euro). La acesti bani se adauga alte 3 miliarde lei, reprezentand banii romanilor plasati in fonduri straine de investitii vandute pe plan local.

Certinvest BET-FI Index este cel mai performant fond de investitii luand in calcul evolutiile din ultimul an, cu un randament de 33,7%. Fondul este administrat pasiv, ceea ce inseamna ca administratorii acestuia nu incearca sa aleaga actiuni care sa aiba o evolutie neaparat mai buna decat restul bursei, ci pur si simplu investesc in actiunile care compun un anumit indice, in cazul de fata indicele BET-FI. Actiunile Fondul Proprietatea (FP) si cele cinci SIF-uri listate pe Bursa de Valori Bucuresti sunt cele care sunt incluse in BET-FI.

Vrei sa citesti articolul complet?

Aboneaza-te la Wall-Street!

Prin abonamentul Wall-Street devii parte a comunitatii de afaceri de top din Romania. Toate informatiile noastre sunt create pentru a te ajuta sa fii mai bun in activitatea ta zilnica.

Aboneaza-te! Am deja cont