Romania nu va indeplini criteriile MSCI necesare promovarii pietei de capital locale la statutul de piata emergenta fara listarea Hidroelectrica, in conditiile in care doar Romgaz si Banca Transilvania indeplinesc deocamdata cerintele agentiei de evaluare, spune Oana Truta, vicepresedinte Franklin Templeton Romania.

Morgan Stanley Capital International (MSCI) cere ca o piata emergenta sa aiba cel putin trei companii care, individual, sa aiba o capitalizare de 1,52 mld. dolari, un free float de 763 mil. dolari si o lichiditate anuala relativa la free-float (annual traded value ratio - ATVR) de 15%.

"Mesajul meu nu este acela ca listarea Hidroelectrica va rezolva toate problemele pietei de capital, dar fara aceasta cu siguranta nu vom vedea promovarea BVB la statutul de piata emergenta pentru ca pur si simplu in Romania nu exista o alta companie de aceasta talie care sa fie listabila", a declarat Oana Truta, in cadrul conferintei The New Market, organizata de wall-street.ro.

Desi Guvernul a aprobat listarea Hidroelectrica in 2013, procesul este in prezent blocat deoarece nu exista o decizie clara la nivelul de a promova listarea Hidroelectrica in viitorul apropiat. De asemenea, compania se confrunta cu o instabilitate la nivelul conducerii, din iunie 2016 si pana in prezent existand 8 mandate interimare pentru membrii Directoratului si 7 mandate pentru membrii Consiliului de Supraveghere.

Retail jobs

Hidroelectrica este practic condusa de la luna la luna; in aproximativ un an si jumatate am avut 13 persoane noi care au venit fie in Consiliul de Supraveghere fie in Directorat. Este un lucru care evident nu arata deloc bine pentru investitorii care se uita la Hidroelectrica inainte de o listare

- Oana Truta

A noua editie a conferintei The New Market este organizata de wall-street.ro cu sprijinul Electrica, Fondul Proprietatea, SIF Banat-Crisana, Depozitarul Central si SIF Muntenia.

Sursa foto: Ovidiu Udrescu

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Ionut Sisu
Ionuț Șișu scrie pentru Wall-Street.ro din anul 2011, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef adjunct . El și-a început activitatea în presă în 2007, în departamentul de limbă engleză al Mediafax monitorizare. În perioada 2008-2009, Ionuț a acoperit domeniile piețe de capital și finanțe personale în cadrul Business Standard, publicația de afaceri a trustului Realitatea-Cațavencu. După o scurtă perioada de timp în cadrul Corect...

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »Setari Cookie-uri