Bursele au inceput si ziua de vineri in scadere dupa ce, cu o seara in urma, presedintele american Donald Trump a anuntat noi tarife asupra importurilor din China, declansand reactii de la Beijing si amplificand temerile investitorilor privind un razboi comercial.

Indicele paneuropean Stoxx Europe 600 a scazut cu 0,9% la inceputul sedintei de vineri, dupa ce Bursa de la Tokyo a inchis cu o pierdere de 4,5%. Scaderi cuprinse intre 2 si 4% au fost inregistrate si pe pietele din Hong Kong, Coreea de Sud, Australia si Shanghai.

Si Bursa de Valori Bucuresti a inceput ultima sedinta de tranzactionare a saptamanii cu o scadere generalizata de 0,8% pe toti indicii.

Donald Trump, a semnat joi un decret prezidential privind introducerea de tarife vamale care vor viza importuri venite din China in valoare de pana la 60 de miliarde de dolari. La randul sau, China a cerut SUA: ''sa se retraga de pe marginea prapastiei'', in timp ce ambasada sa la Washington a dat asigurari ca Beijing-ul ''va lupta pana la sfarsit'' in orice razboi comercial cu Statele Unite. Ca raspuns la masurile impuse de SUA, chinezii planuiesc sa impuna tarife speciale asupra unor importuri din SUA in valoare de 3 mld. dolari.

Everett Eissenstat, director adjunct al Consiliului Economic National al Casei Albe, a mai declarat joi ca Trump va cere Fed sa propuna masuri prin care sa fie restrictionate investitiile chineze in SUA. De asemenea, SUA vor demara o actiune la Organizatia Mondiala a Comertului pentru a solutiona problema practicilor discriminatorii ale Chinei.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri