Grupul francez Sanofi nu a reusit sa cumpere suficient de multe actiuni Zentiva SA (SCD) in oferta publica pentru a putea delista compania de pe Bursa de Valori Bucuresti (BVB).

Zentiva NV, companie controlata integral de Sanofi – Aventis Europe, a desfasurat in perioada 20 februarie – 5 aprilie o oferta publica de cumparare a actiunilor Zentiva pe care nu le detinea. Francezii mizau pe achizitia a 76,3 milioane de actiuni, pentru care au oferit circa 268 mil. lei (3,5 lei/actiune).

Zentiva NV nu a reusit sa cumpere insa decat 48,2 milioane de actiuni in cadrul ofertei publice, platind 168 mil. lei. Grupul francez si firmele prin intermediul carora controleaza producatorul roman de medicamente Zentiva SA au ajuns astfel la o detinere de 93,2%, nereusind astfel sa atinga pragul de 95% - cerut prin lege pentru a putea delista o companie de pe Bursa de Valori Bucuresti.

Sanofi anuntase la finalul anului trecut ca ajunsese deja la acorduri angajante cu alti actionari prin care acestia urmau sa vanda peste 10% din actiunile companiei romanesti.

Ultimul pret la care actiunile Zentiva SA s-au tranzactionat pe Bursa de Valori Bucuresti a fost de 3,26 lei/titlu. Avand in vedere aceasta cotatie, compania este evaluata la 1,35 mld. lei.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Ionut Sisu
Ionuț Șișu scrie pentru Wall-Street.ro din anul 2011, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef adjunct . El și-a început activitatea în presă în 2007, în departamentul de limbă engleză al Mediafax monitorizare. În perioada 2008-2009, Ionuț a acoperit domeniile piețe de capital și finanțe personale în cadrul Business Standard, publicația de afaceri a trustului Realitatea-Cațavencu. După o scurtă perioada de timp în cadrul Corect...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri