Oficialii BRD AM spun ca mutarea a fost realizata pentru a satisface nevoia de diversificare a unor clienti, in conditiile in care aceasta clasa de active este frecvent intalnita pe pietele mature, dar putin utilizata in Romania.

"Ne bucuram ca putem oferi primul fond administrat local care implementeaza o strategie de investitii cu accent pe segmentul obligatiunilor corporative. Dorim sa le oferim investitorilor experienta unui portofoliu care, altfel, ar fi putin accesibil pe cont propriu. Acest produs va contribui la o diversificare mai larga a plasamentelor clientilor, oferind totodata si un control mai mare asupra investitiilor facute. Fondul va investi intr-un portofoliu divers de obligatiuni emise de companii si ne-am bucura daca o parte cat mai mare din investitii va ajunge sa finanteze afaceri locale", a declarat Mihai Purcarea, CEO al BRD Asset Management.

BRD AM este al treilea cel mai mare administrator de fonduri din Romania, cu active totale de 4,08 mld. lei la sfarsitul lunii februarie 2018. BRD Obligatiuni are active nete in valoare de 103,6 mil. lei, iar in ultimele 12 luni a generat un randament de 0,7%.

Capitalizarea Bursei de la...
Citeste si: Capitalizarea Bursei de la Bucuresti a crescut cu 5%

Sursa foto: Shutterstock