Ministerul Energiei propune ca Transgaz sa acorde un dividend brut pe actiune de 45,38 lei, desi Consiliul de Administratie doreste 25,22 lei, reiese din informatiile publicate pe site-ul Bursei de Valori Bucuresti (BVB).

'In conformitate cu prevederile legislatiei privind obligatiile de raportare ale emitentilor de valori mobiliare catre institutiile pietei de capital, Transgaz informeaza pe toti cei interesati ca actionarul majoritar, statul roman prin Ministerul Economiei, a transmis propunerea de proiect de hotarare pentru art.5 si art.8 din proiectul de Hotarare nr.3, publicat pe pagina de internet a societatii', se arata in documentul citat de Agerpres.

Data de distribuire a dividendelor este aceeasi ca si propunerea anterioara, respectiv 16 iulie 2018 ca termen de incepere a platii. Decizia ar urma sa fie votata in Adunarea Generala a Actionarilor din 26 aprilie.

Pe 21 martie, Consiliul de Administratie al Transgaz Medias anunta ca le propune actionarilor acordarea unui dividend brut de 25,22 lei/actiune pentru 2017, conform prevederilor 64/2001 privind repartizarea profitului la societatile nationale, companiile nationale si societatile comerciale cu capital integral sau majoritar de stat precum si la regiile autonome, in conditiile aplicarii cotei de 50,019% la repartizarea profitului sub forma de dividende, informeaza compania printr-un raport remis Bursei de Valori Bucuresti.

Cota de repartizare a profitului prevazuta in bugetul de venituri si cheltuieli al SNTGN Transgaz pe anul 2017, aprobat prin hotarare a Adunarii Generale Ordinare a Actionarilor, este de 50%.

Citeste si:
Cat timp mai puteti cumpara actiuni pentru dividende
Dividende 2018: Cat timp mai...

Raportul mentioneaza ca nu poate fi aplicata prevederea din Memorandumul Guvernului din 8 februarie 2018 privind repartizarea unei cote minime de 90% din profitul net realizat in 2017 sub forma de dividende, fiindca aceasta "poate atrage imposibilitatea Transgaz de a finanta proiecte de dezvoltare strategice cu incadrare in limitele de indatorare impuse prin contractele de finantare".

Plata dividendelor cuvenite actionarilor ar urma sa inceapa in 16 iulie 2018.

Propunerea de repartizare a profitului, in suma de 582,061 milioane lei este: 296,936 milioane lei dividende cuvenite actionarilor si 285,124 milioane lei profit destinat constituirii surselor proprii de finantare.

Capitalul social al Transgaz este de 117,738 milioane lei, divizat in 11.773.844 actiuni ordinare, cu o valoare nominala de 10 lei/actiune.

Citeste si:
Brokerii anticipeaza o cerere de dividende suplimentare la Transgaz
Sefii Transgaz incearca din...

Sursa foto: Shutterstock

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Piete de capital »Citeste si
Transelectrica intra in hora dividendelor suplimentare