Retaillerul de bricolaj Dedeman, controlat de fratii Dragos si Adrian Paval, a ajuns sa controleze un pachet de actiuni ale transportatorului de titei Conpet (COTE) in valoare de 72,1 mil. lei, reprezentand 7,4% din companie.

Update: La vanzare s-a aflat Fondul Proprietatea, care a vandut astfel intreaga participatie pe care o detinea la Conpet (6,06% din companie).

Dedeman nu a raportat pretul de achizitie al titlurilor Conpet, insa acestea se tranzactionau joi pe bursa la un nivel de 112,4 lei/actiune, in crestere cu 1,8%.

Cei doi oameni de afaceri s-au remarcat in ultimele luni prin achizitii constante de actiuni ale unor companii listate pe Bursa de Valori Bucuresti, printre care Transelectrica, Electrica si Cemacon.

De asemenea, acestia au plasat recent 2 mil. euro si in ROCA, o platforma prin care se doreste atragerea de fonduri de la investitori care sa fie plasate ulterior in companii in dificultate, cu nevoie de finantare.

Sursa foto: Agerpres

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Ionut Sisu
Ionuț Șișu scrie pentru Wall-Street.ro din anul 2011, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef adjunct . El și-a început activitatea în presă în 2007, în departamentul de limbă engleză al Mediafax monitorizare. În perioada 2008-2009, Ionuț a acoperit domeniile piețe de capital și finanțe personale în cadrul Business Standard, publicația de afaceri a trustului Realitatea-Cațavencu. După o scurtă perioada de timp în cadrul Corect...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri