BVB a mers la New York pentru a promova actiunile romanesti

Bursele de valori din Bucuresti, Varsovia si Praga s-au intalnit cu investitorii americani la New York, in cadrul conferintei „Zilele investitorilor in Europa Centrala si de Est” dedicata promovarii oportunitatilor de investitii ale tarilor lor.

Conferinta a avut loc in perioada 23-24 mai si a fost organizata de bursele de valori din Bucuresti, Varsovia si Praga in colaborare cu firma de brokeraj independenta Wood & Company. In cele doua zile ale evenimentului, 34 de companii din Polonia, Cehia si Romania s-au intalnit cu 84 de investitori institutionali reprezentand cele mai mari 59 de case de investitii din SUA.

"Am adus companii din Romania, care este o piata de frontiera pe lista de monitorizare a FTSE Russell pentru clasificarea ca piata emergenta; din Republica Ceha, o piata emergenta cu un mare echilibru intre crestere si stabilitate; si din Polonia, care a fost recent promovata la statutul de piata dezvoltata de FTSE, dar care continua sa ofere acces la mai multe segmente ale unei economii dinamice si emergente", mentioneaza, intr-un comunicat de presa, Kristen Andrasko, co-head of equities Wood & Company
.
"In ultimii ani, piata de capital din Romania a intreprins o reforma profunda pentru imbunatatirea infrastructurii si a legislatiei, precum si pentru facilitarea accesului investitorilor la piata si a lansarii de noi oferte publice. Dialogul permanent cu investitorii institutionali straini reprezinta o prioritate pentru noi in promovarea oportunitatilor de investitii si imbunatatirea constanta catre cele mai bune practici in domeniu,” a mai adaugat Lucian Anghel, presedinte al Bursei de Valori Bucuresti.

Actiunile BVB au scazut cu peste 14% in ultima luna, dupa aparitia mai multor declaratii contradictorii ale reprezentantilor Guvernului cu privire la viitorul Pilonului II de pensii private obligatorii. O suspendare a contributiilor la acest pilon este vazuta de investitori ca un factor negativ pentru piata de capital romaneasca, avand in vedere ca fondurile de pensii private au reprezentat in ultimii ani un important cumparator de actiuni pe Bursa de Valori Bucuresti.

Titlurile BVB scadeau miercuri cu 0,4%, pana la nivelul de 23,8 lei/actiune.

Citeste si:
Broker: Un câștig de 15% în 2021 pe bursa românească este realist
Broker: Un câștig de 15% în...

Sursa foto: BVB

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »Setari Cookie-uri