Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare (BERD) a subscris obligatiuni in valoare de 100 mil. euro in cadrul emisiunii de 285 mil. euro pe care Banca Transilvania a inregistrat-o marti la Bursa de Valori Bucuresti.

Banca Transilvania a inchis cu succes un plasament privat de obligatiuni de Nivel 2, negarantate subordonate, denominate in euro, purtatoare ale unei dobanzi egale cu EURIBOR6M + 3,75% pe an, scadente in 2028, cu o valoare nominala totala de 285 milioane de euro. Obligatiunile au fost oferite spre subscriere prin intermediul unor plasamente private unui numar limitat de investitori eligibili.

“Investind intr-o emisiune care respecta cele mai recente reglementari UE, BERD sustine structura de capital pentru o institutie financiara sistemica. Plasamentul promoveaza un instrument inovativ in piata de capital si incurajeaza alte institutii similare sa urmeze acest exemplu”, se mentioneaza intr-un comunicat de presa al BERD.

Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare este unul dintre cei mai mari investitori institutionali din Romania, pana in momentul de fata realizand plasamente in valoare de 8 mld. euro in peste 400 de proiecte. Anul trecut, BERD a investit peste jumatate de miliard de euro in Romania.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Ionut Sisu
Ionuț Șișu scrie pentru Wall-Street.ro din anul 2011, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef adjunct . El și-a început activitatea în presă în 2007, în departamentul de limbă engleză al Mediafax monitorizare. În perioada 2008-2009, Ionuț a acoperit domeniile piețe de capital și finanțe personale în cadrul Business Standard, publicația de afaceri a trustului Realitatea-Cațavencu. După o scurtă perioada de timp în cadrul Corect...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri