Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare (BERD) a subscris obligatiuni in valoare de 100 mil. euro in cadrul emisiunii de 285 mil. euro pe care Banca Transilvania a inregistrat-o marti la Bursa de Valori Bucuresti.

Banca Transilvania a inchis cu succes un plasament privat de obligatiuni de Nivel 2, negarantate subordonate, denominate in euro, purtatoare ale unei dobanzi egale cu EURIBOR6M + 3,75% pe an, scadente in 2028, cu o valoare nominala totala de 285 milioane de euro. Obligatiunile au fost oferite spre subscriere prin intermediul unor plasamente private unui numar limitat de investitori eligibili.

“Investind intr-o emisiune care respecta cele mai recente reglementari UE, BERD sustine structura de capital pentru o institutie financiara sistemica. Plasamentul promoveaza un instrument inovativ in piata de capital si incurajeaza alte institutii similare sa urmeze acest exemplu”, se mentioneaza intr-un comunicat de presa al BERD.

Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare este unul dintre cei mai mari investitori institutionali din Romania, pana in momentul de fata realizand plasamente in valoare de 8 mld. euro in peste 400 de proiecte. Anul trecut, BERD a investit peste jumatate de miliard de euro in Romania.

Obligatiunile Banca...
Citeste si: Obligatiunile Banca Transilvania intra la tranzactionare pe bursa

Sursa foto: Shutterstock

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Piete de capital »Citeste si
Vor avea lichiditate obligatiunile in euro ale BT cu un cupon de 3,5%?