Morgan Stanley anunta prapad pe bursa desi 85% din cele mai mari companii americane au batut estimarile

Desi peste 85% din companiile incluse in indicele S&P 500 au anuntat rezultate financiare semestriale peste asteptarile analistilor, reprezentantii Morgan Stanley se declara ingrijorati de faptul ca anumiti lideri ai pietei, precum Facebook sau Netflix, au ratat estimarile, motiv pentru care anticipeaza o corectie a bursei mai puternica decat cea din februarie, scrie Bloomberg.

Luna trecuta, actiunile Netflix au scazut cu peste 11% intr-o singura zi dupa ce compania a raportat un total de 5,2 milioane de noi abonati in T2 2018, cu 1 milion mai putin decat se preconiza initial. De asemenea, Facebook a pierdut 8,6% intr-o zi ca urmare a faptului ca numarul de utilizatori activi a urcat la 2,23 miliarde, sub nivelul de 2,25 miliarde utilizatori – nivelul mediu estimat de analisti in cadrul unui sondaj Reuters.

Evolutia slaba a liderilor pietei i-a ingrijorat pe analistii Morgan Stanley, care anticipeaza o noua serie de scaderi pe Bursa din New York.

“Vanzarile abia au inceput, iar aceasta corectie va fi cea mai mare dupa cea inregistrata in februarie. Daca se vor concentra pe sectorul tehnologic, al bunurilor de consum discretionar si pe companiile de mici dimensiuni – asa cum ne asteptam, scaderile ar putea avea un impact negativ mai mare asupra portofoliilor obisnuite”, mentioneaza Mike Wilson, equity strategist in cadrul Morgan Stanley.

Indicele Nasdaq Composite a scazut luni cu 1,4%, ajungand astfel la o pierdere totala de 3,8% in ultimele trei sedinte de tranzactionare. De asemenea, indicele S&P 500 a pierdut 3% de joi pana luni, insa la startul sedintei de marti acesta dadea semne de revenire, inregistrand o crestere de 0,3%.

Citeste si:
Predicții uluitoare: Dolarul american se va prăbuși în 2021
Predicții uluitoare: Dolarul...

Sursa foto: Shutterstock
Despre autor
Ionut Sisu
Ionuț Sișu scrie pentru Wall-Street.ro din anul 2011, iar în prezent ocupă funcția de redactor-sef adjunct . El și-a început activitatea în presă în 2007, în departamentul de limbă engleză al Mediafax monitorizare. În perioada 2008-2009, Ionuț a acoperit domeniile piețe de capital și finanțe personale în cadrul Business Standard, publicația de afaceri a trustului Realitatea-Cațavencu. După o scurtă perioada de timp în cadrul Corect...

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »Setari Cookie-uri