La doar o zi dupa ce piata de capital americana a bifat un maxim istoric, un Ferrari de colectie a fost vandut cu 48,4 milioane de dolari, o valoare cu 25% mai mare fata de precedentul record de vanzare a unui automobil istoric la licitatie, care a fost inregistrat acum 4 ani, potrivit Bloomberg.com.

Un Ferrari 250 GTO, model 1962, a fost vandut de unul dintre primii angajati ai Microsoft pentru mai bine de 48 milioane dolari, un pret istoric care arata faptul ca un automobil de colectie poate deveni cea mai buna investitie.

Iar in ceea ce priveste investitiile in celebrul brand de automobile sport, exista chiar si un indice care reflecta preturile de vanzare a modelelor de colectie - Hagerty’s index. Aceasta referinta s-a triplat in ultimul deceniu, peste cresterea inregistrata de piata americana de capital, care a urcat cu 158%.

Pe de alta parte, nu sunt de neglijat nici investitiile in colectiile de arta, nisa in care recordul este detinut de o piesa a lui Leonardo Da Vinci, vanduta cu 450 miloane dolari.

Atat recordurile raportate de casele de licitatii, cat si actiunile de pe bursa americana, aflate si ele la maxime, ar trebui sa ingrijoreze investitorii, sustin analistii. "Exuberanta este din nou la moda. Faptul ca oamenii platesc sume record pentru Ferrari-uri sau picturi, iar pietele de actiuni sunt la maxime istorice ma determina sa fiu mai precaut", a declarat pentru Bloomberg Shane Oliver, un analist la AMP Capital Investors, din Australia.

Ferrari 250 GTO

Sursa foto: auto.ferrari.com

Sursa foto: Bloomberg.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri