Administratorii MedLife (M) au convocat o Adunare a Actionarilor in care se va propune initierea unui program de rascumparare de actiuni ce vizeaza 3,9% din capitalul companiei de servicii medicale, valoarea acestuia fiind estimata la 23,5 mil. lei (5 mil. euro). Actiunile vor fi oferite catre fosti sau actuali angajati si membri ai conducerii filialelor MedLife, in schimbul actiunilor pe care acestea le detin in filiale.

Astfel, MedLife urmeaza sa rascumpere 868.000 actiuni proprii la preturi cuprinse intre 10 si 50 de lei/unitate. Titlurile M se tranzactionau vineri pe bursa la 27,4 lei/unitate.

MedLife a desfasurat in ultimii ani o ampla campanie de achizitii, preluand integral sau participatii majoritare in societati precum Dent Estet, Polisano, Solomed sau Ghencea Medical Center.

“Oferirea de actiuni MedLife catre Destinatarii Programului in schimbul actiunilor/partilor sociale detinute de acestia in filialele MedLife vizeaza alinierea la nivel de grup, dar si concordanta cu strategia de achizitii, care recunoaste si incurajeaza contributia fondatorilor filialelor la activitatea integrata a grupului MedLife”, se mentioneaza intr-un comunicat al companiei.

Un alt subiect pe ordinea de zi a Adunarii Actionarilor MedLife din data de 8 octombrie este autorizarea Consiliului de Administratie al Societatii, pentru a negocia cu BCR, precum si cu alte entitati care vor participa la finantare, prelungirea duratei de rambursare, rearanjarea termenelor si conditiilor aferente, refinantarea facilitatilor existente si majorarea limitei de credit cu 10 milioane euro, pana la un prag maximal de 80 milioane euro. Limita suplimentara de credit de 10 milioane euro va fi sub forma unui credit stand by si va fi folosit de MedLife in principal pentru eventuale noi oportunitati de achizitii in piata.

Veniturile operationale inregistrate de MedLife in primul semestru au urcat cu 24%, la 375 mil. lei. Cresteri au fost notate pe toate liniile de afaceri, cele mai importante fiind pe segmentele clinici (+3,2% sau 26,6 mil. lei), spitale (+24% sau 14,7 mil. lei) si vanzari corporative (+20% sau 13,7 mil. lei).

Profitul net al companiei a inregistrat o scadere modesta, de 5,1%, pana la nivelul de 6 mil. lei.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Ionut Sisu
Ionuț Șișu scrie pentru Wall-Street.ro din anul 2011, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef adjunct . El și-a început activitatea în presă în 2007, în departamentul de limbă engleză al Mediafax monitorizare. În perioada 2008-2009, Ionuț a acoperit domeniile piețe de capital și finanțe personale în cadrul Business Standard, publicația de afaceri a trustului Realitatea-Cațavencu. După o scurtă perioada de timp în cadrul Corect...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri