Bittnet isi dubleaza profitul semestrial si depaseste valoarea de piata de 56 milioane lei dupa o crestere puternica vineri

Bittnet Systems (BNET), a treia cea mai tranzactionata companie de pe piata AeRO a Bursei de Valori Bucuresti, a raportat un profit net semestrial dublu fata de S1 2017, de 411.000 lei, in contextul integrarii afacerilor Dendrio (fostul Gecad Net). Astfel, veniturile consolidate Bittnet (BNET) au atins nivelul de 23,125 milioane lei in prima jumatate a anului 2018, o crestere de 2% comparativ cu aceeasi perioada a anului 2017.

Excepand impactul unei "situatii atipice, unice si irepetabile care a avut loc in prima jumatate a anului 2017 si a reprezentat 35% din cifra de afaceri totala a companiei Dendrio", cresterea veniturilor ar fi fost de 34%. Totodata, EBITDA s-a dublat fata de aceeasi perioada a anului trecut, ajungand la 1,4 milioane lei.

In acest context, capitalizarea Bittnet a depasit in ultimele luni pragul de 50 milioane lei, iar conform cotatiei de vineri, cand pretul actiunii a urcat cu 4%, valoarea de piata s-a apropiat de 57 milioane lei.

"Suntem foarte multumiti de rezultatele din prima jumatate a anului 2018, in special avand in vedere faptul ca acestea au fost realizate in timpul procesului de integrare a doua echipe - Bittnet si dendrio. Astazi, infrastructura noastra de IT, echipa de vanzari, echipa tehnica si echipa de operatiuni unificate ne permit sa ne bucuram de economii de scara, abordand atat clientii cat si furnizorii sub motto-ul One Single Organization”, a declarat Mihai Logofatu, CEO Bittnet (foto stanga).

Cresterea a fost determinata de o dezvoltare a celor doua linii de afaceri cheie, IT Integration & Cloud, care a inregistrat o crestere a veniturilor de 37%, precum si Training IT, segment in care Bittnet este lider de piata in Romania, care a crescut cu 8,5%.

Citeste si:
Bittnet este la doar un pas de listarea în liga mare a bursei
Bittnet este la doar un pas...
Citeste si:
Care sunt primele simptome care apar in caz de coronavirus?
Care sunt primele simptome...

"Ratele de crestere pentru ambele linii principale de afaceri confirma validitatea strategiei pe care am implementat-o cu cativa ani in urma. Diferenta dintre rata de crestere a diviziilor de Training IT si IT Integration & Cloud, este una naturala, deoarece piata pentru aceasta din urma este mai mare si include si migratia cloud, un segment care a aparut in urma cu numai 3-5 ani in Romania", a declarat Cristian Logofatu, CFO la Bittnet (foto dreapta).

Este mai usor sa crestem intr-un ritm accelerat pe o piata in care cota noastra este sub 1% decat pe o piata unde suntem deja lideri, asa cum se intampla in cazul trainingului IT - Cristian Logofatu

In prima jumatate a anului 2018, 25,5% din volumul free-floatului BNET si-a schimbat detinatorii, compania fiind . Alte etape semnificative au inclus depasirea capitalizarii bursiere de 50 milioane lei, insemnand o crestere de 52% de la inceputul anului, precum si inregistrarea a peste 500 de actionari si peste 200 de obligatari pentru instrumentele BNET.

In ceea ce priveste planurile pentru a doua jumatate a anului 2018, compania intentioneaza sa se concentreze pe integrarea companiilor Elian Solutions si Equatorial Gaming in structura Grupului. In timp ce Equatorial isi va pastra pentru moment independenta, fiind parte din grup dupa un model de incentivare a vanzarilor de tip cross-sell, echipa Elian va urma un proces de integrare similar cu cel derulat in cazul Gecad Net.

Citeste si:
Acțiunile BNET, roller-coaster pe bursă: ce va urma în acest an...
Acțiunile Bittnet, un...

Rezultatele financiare ale Elian vor fi consolidate in rezultatele grupului incepand cu primul semestru din 2019.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »Setari Cookie-uri