ROCA, prima platforma de investitii si management dedicata companiilor romanesti aflate in dificultate, a atras in randul actionarilor sai sapte noi investitori, printre acestia aflandu-se si BT Asset Management, divizia de fonduri de investitii a Bancii Transilvania.

Lansata la inceputul acestui an de catre Casa de Insolvente Transilvania (CITR), ROCA este o platforma prin care sunt atrasi bani de la investitori, urmand ca sumele sa fie ulterior plasate in companii aflate in dificultate, cu nevoie de finantare.

Platforma si-a triplat capitalul social initial, acesta ajungand in prezent la 13,5 mil. euro.

“Prin finalizarea acestui proces de majorare de capital, ROCA isi va concentra eforturile in perioada urmatoare catre restructurarea a 10-15 companii cu potential de redresare si crestere”, se mentioneaza intr-un comunicat de presa.

Dan Sucu, unul dintre primii investitori ai ROCA, a decis recent sa isi dubleze participatia initiala. Acesta alaturi de divizia de investitii a CITR Group, CIT Resources si Familia Paval, prin PIF Industrial ,sunt primii investitori ai platformei ROCA. De asemenea, Andrei Cionca, presedintele CITR Group, investeste la aceasta majorare in nume personal.

Retail jobs

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Ionut Sisu
Ionuț Șișu scrie pentru Wall-Street.ro din anul 2011, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef adjunct . El și-a început activitatea în presă în 2007, în departamentul de limbă engleză al Mediafax monitorizare. În perioada 2008-2009, Ionuț a acoperit domeniile piețe de capital și finanțe personale în cadrul Business Standard, publicația de afaceri a trustului Realitatea-Cațavencu. După o scurtă perioada de timp în cadrul Corect...

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »Setari Cookie-uri