BT Asset Management devine investitor in ROCA, platforma care plaseaza bani in companii cu probleme

ROCA, prima platforma de investitii si management dedicata companiilor romanesti aflate in dificultate, a atras in randul actionarilor sai sapte noi investitori, printre acestia aflandu-se si BT Asset Management, divizia de fonduri de investitii a Bancii Transilvania.

Lansata la inceputul acestui an de catre Casa de Insolvente Transilvania (CITR), ROCA este o platforma prin care sunt atrasi bani de la investitori, urmand ca sumele sa fie ulterior plasate in companii aflate in dificultate, cu nevoie de finantare.

Platforma si-a triplat capitalul social initial, acesta ajungand in prezent la 13,5 mil. euro.

“Prin finalizarea acestui proces de majorare de capital, ROCA isi va concentra eforturile in perioada urmatoare catre restructurarea a 10-15 companii cu potential de redresare si crestere”, se mentioneaza intr-un comunicat de presa.

Dan Sucu, unul dintre primii investitori ai ROCA, a decis recent sa isi dubleze participatia initiala. Acesta alaturi de divizia de investitii a CITR Group, CIT Resources si Familia Paval, prin PIF Industrial ,sunt primii investitori ai platformei ROCA. De asemenea, Andrei Cionca, presedintele CITR Group, investeste la aceasta majorare in nume personal.

Citeste si:
FinTech-ul iFactor ridică o rundă de investiții și se listează pe...
FinTech-ul iFactor ridică o...

Sursa foto: Shutterstock

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »Setari Cookie-uri