ROCA, prima platforma de investitii si management dedicata companiilor romanesti aflate in dificultate, a atras in randul actionarilor sai sapte noi investitori, printre acestia aflandu-se si BT Asset Management, divizia de fonduri de investitii a Bancii Transilvania.

Lansata la inceputul acestui an de catre Casa de Insolvente Transilvania (CITR), ROCA este o platforma prin care sunt atrasi bani de la investitori, urmand ca sumele sa fie ulterior plasate in companii aflate in dificultate, cu nevoie de finantare.

Platforma si-a triplat capitalul social initial, acesta ajungand in prezent la 13,5 mil. euro.

“Prin finalizarea acestui proces de majorare de capital, ROCA isi va concentra eforturile in perioada urmatoare catre restructurarea a 10-15 companii cu potential de redresare si crestere”, se mentioneaza intr-un comunicat de presa.

Dan Sucu, unul dintre primii investitori ai ROCA, a decis recent sa isi dubleze participatia initiala. Acesta alaturi de divizia de investitii a CITR Group, CIT Resources si Familia Paval, prin PIF Industrial ,sunt primii investitori ai platformei ROCA. De asemenea, Andrei Cionca, presedintele CITR Group, investeste la aceasta majorare in nume personal.

Citeste si:
Costurile fondurilor romanesti vs. cele mai mari fonduri straine
Cu cat sunt mai scumpe...

Sursa foto: Shutterstock

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Piete de capital »Citeste si
ROCA X vrea sa investeasca 4 milioane de euro in startup-uri in 2020
Setari Cookie-uri