Zilele de marti,18 septembrie, si vineri, 21 septembrie, au fost cele mai bune din ultimele 3 luni pentru Bursa de la Bucuresti din punct de vedere al valorii tranzactiilor de actiuni, cu schimburi de 74,76 milioane de lei si, respectiv, 72,54 milioane de lei, potrivit statisticilor BVB.

Pe segmentul principal al BVB, in aceasta saptamana, au fost realizate tranzactii in valoare totala de 265,75 milioane de lei, iar cea mai slaba sedinta a fost miercuri, 19 septembrie, cand schimburile au fost de numai 31,65 milioane lei, scrie Agerpres.

De altfel, valorile de tranzactionare inregistrate in cea de-a doua si in ultima zi a saptamanii sunt cele mai bune din ultimele trei luni, respectiv din 23 iunie pana in prezent. O valoare mai mare de tranzactii cu actiuni a fost consemnata in 31 mai, cand au fost realizate schimburi de 128 milioane de lei.

Cea mai mare valoare de tranzactionare a fost inregistrata pe actiunile OMV Petrom, care au generat schimburi de 58,28 milioane lei si s-au apreciat cu 10,78%. Urmeaza titlurile Fondul Proprietatea, cu tranzactii de 53 milioane de lei si o apreciere de 1,67%. Valori importante de tranzactionate au fost inregistrate si pe actiunile BRD - Groupe Societe Generale, cu schimburi de 39 milioane lei, care s-au depreciat, insa, cu 0,44%.

Cele mai semnificative aprecieri ale cotatiilor in ultimele cinci zile sunt trecute in dreptul actiunilor Energopetrol, care s-au apreciat cu 14,18%, OMV Petrom (plus 10,78%) si Bermas (5,45%). Pe de alta parte, cele mai importante pierderi au suferit titlurile Mecanica Fina, care s-au depreciat cu 14,63%, Armatura (minus 13,6%) si SIF4 Muntenia (minus 10,19%).

Citeste si:
Acestea sunt acțiunile care au facut show pe bursă în cele 3 luni...
Acestea sunt acțiunile care...

Sursa foto: dominic8 / Shutterstock

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »Citește și
Un administrator de fonduri acordă bonusuri pentru investițiile constante
Setari Cookie-uri