Pe segmentul principal al BVB, in aceasta saptamana, au fost realizate tranzactii in valoare totala de 265,75 milioane de lei, iar cea mai slaba sedinta a fost miercuri, 19 septembrie, cand schimburile au fost de numai 31,65 milioane lei, scrie Agerpres.

De altfel, valorile de tranzactionare inregistrate in cea de-a doua si in ultima zi a saptamanii sunt cele mai bune din ultimele trei luni, respectiv din 23 iunie pana in prezent. O valoare mai mare de tranzactii cu actiuni a fost consemnata in 31 mai, cand au fost realizate schimburi de 128 milioane de lei.

Cea mai mare valoare de tranzactionare a fost inregistrata pe actiunile OMV Petrom, care au generat schimburi de 58,28 milioane lei si s-au apreciat cu 10,78%. Urmeaza titlurile Fondul Proprietatea, cu tranzactii de 53 milioane de lei si o apreciere de 1,67%. Valori importante de tranzactionate au fost inregistrate si pe actiunile BRD - Groupe Societe Generale, cu schimburi de 39 milioane lei, care s-au depreciat, insa, cu 0,44%.

Cele mai semnificative aprecieri ale cotatiilor in ultimele cinci zile sunt trecute in dreptul actiunilor Energopetrol, care s-au apreciat cu 14,18%, OMV Petrom (plus 10,78%) si Bermas (5,45%). Pe de alta parte, cele mai importante pierderi au suferit titlurile Mecanica Fina, care s-au depreciat cu 14,63%, Armatura (minus 13,6%) si SIF4 Muntenia (minus 10,19%).

Mihaela Biciu, Tradeville:...
Citeste si: Cum vrea sa castige investitori cel mai important broker online pe BVB

Sursa foto: dominic8 / Shutterstock