Indicele Dow Jones Industrial Average s-a depreciat cu 3,15%, ajungand la valoarea de 25.598,74 puncte, in timp ce indicele Standard and Poor's 500 a inregistrat un declin de 3,29%, la 2.785,68 puncte, iar indicele Nasdaq a scazut cu 4,08%, la 7.422,05 puncte.

Randamentele bondurilor americane pe zece ani au crescut peste 3% iar Fondul Monetar International a inrautatit estimarea de crestere a economiei mondiale la 3,7% in 2018 si in 2019, citand sporirea riscurilor in urma escaladarii tensiunilor comerciale si a nivelului ridicat al datoriilor. Directorul general al FMI, Christine Lagarde, a avertizat ca valorile pietelor bursiere sunt "extrem de ridicate", ceea ce a provocat panica in randul investitorilor, care s-au grabit sa-si vanda actiunile.

Si pe pietele bursiere din Asia s-a inregistrat joi cel mai semnificativ declin din ultimele 19 luni, pe fondul sporirii aversiunii fata de risc a investitorilor si al scaderilor de pe Wall Street.

Indicele MSCI, care monitorizeaza pietele din regiunea Asia-Pacific, cu exceptia Japoniei, a inregistrat un declin de 3,38%, in timp ce Bursa din Hong Kong a incheiat prima sedinta de tranzactionare de joi in scadere cu 3,76%, iar pietele bursiere din Japonia si Coreea de Sud inregistrau scaderi semnificative, de peste 3%.

Trump: Pe vremuri, bursa...
Citeste si: Donald Trump: Pe vremuri, bursa crestea la aparitia stirilor pozitive

Analistii se asteapta ca declinul de pe pietele bursiere sa se propage si in Europa.

Scaderile de pe Wall Street au fost suficient de semnificative pentru a trezi interesul presedintelui Donald Trump, care a ridicat un deget acuzator catre Rezerva Federala a SUA, care a majorat de trei ori ratele dobanzilor in acest an.

"Nu sunt deloc de acord cu ceea ce fac cei de la Fed. Cred ca au innebunit", le-a spus jurnalistilor Trump. Acesta a dat asigurari ca declinul de pe pietele bursiere este de fapt o "corectie" indelung asteptata. O corectie a pietelor bursiere este definita ca o scadere de cel putin 10% de la cel mai ridicat nivel din ultimele cel putin 52 de saptamani.

Vladimir Putin considera ca...
Citeste si: Vladimir Putin: O intalnire cu Donald Trump,necesara

Sursa foto: Shutterstock