Noi obligatiuni corporative emise de International Investment Bank (IIB) pe piata de capital din Romania au fost admise la tranzactionare pe piata principala a Bursei de Valori Bucuresti (BVB). Emisiunea este formata din doua transe, ambele cu o scadenta de 3 ani.

Prima transa, in moneda romaneasca, are o valoare de 300 milioane lei cu o dobanda ROBOR 3M + 1,4%, in vreme ce a doua transa este in valuta (80 milioane euro) si are o dobanda de 1,5026% pe an. In premiera, aceste serii de obligatiuni pot fi redeschise oricand in urmatoarele 12 luni, la decizia emitentului.

„Upgrade-urile de rating acordate in acest an de agentiile Standard & Poor’s si Moody’s, in contextul diversificarii creditarii, finantarii si calitatii activelor de trezorerie imbunatatite continuu de catre IIB, s-au concretizat in marje mai restranse pentru ambele transe comparativ cu tranzactia efectuata de IIB anul trecut”, mentioneaza, intr-un comunicat de presa, Nikolay Kosov, Presedintele IIB.

Valoarea emisiunilor IIB a crescut constant de la un an la altul, de la 111 milioane lei (2015), la 300 milioane lei (2016), 125 milioane euro (60 milioane euro + 300 milioane lei in 2017), ajungand la circa 145 milioane euro (300 milioane lei + 80 milioane euro) in acest an.

Emisiunea a fost intermediata de BT Capital Partners, divizia de investment banking si piete de capital a Grupului Financiar Banca Transilvania, in calitate de Lead Manager, alaturi de Managerii BRD - Groupe Société Générale si ING Bank.

Citeste si:
IIB vrea sa vina cu inca o emisiune de obligatiuni pe BVB
International Investment Bank...

Fondurile obtinute de catre IIB vor avea ca destinatie finantarea portofoliului de credite existent si a noilor imprumuturi acordate statelor membre Uniunii Europene, respectiv refinantarea datoriilor.

International Investment Bank are sediul in Moscova si are ca tari membre Romania, Bulgaria, Cuba, Cehia, Ungaria, Mongolia, Rusia, Slovacia si Vietnam.

Sursa foto: Shutterstock

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »Citește și
Bittnet este la doar un pas de listarea în liga mare a bursei
Setari Cookie-uri