Romgaz pune pe masa un nou dividend: randament brut, 3,6%

Administratorii Romgaz au aprobat distribuirea unor dividende suplimentare de 501 mil. lei, respectiv a unui dividend suplimentar de 1,3 lei/actiune. La preturile inregistrate in prezent pe bursa, randamentul dividendului suplimentar este de 3,6%.

"In data de 07.11.2018, Consiliul de Administratie al Societatii, intrunit in sedinta, a avizat solicitarea actionarului majoritar al Romgaz, Statul Roman prin Ministerul Energiei, privind distribuirea in 2018 a unui dividend suplimentar de 1,30RON/actiune, in suma totala de 501.049.120 RON", se mentioneaza intr-un anunt al companiei.

Romgaz a inceput pe 27 iulie plata dividendelor aferente exercitiului financiar 2017 si a dividendelor rezultate din repartizarea unei parti a rezultatului reportat. Valoarea dividendului brut distribut deja a fost de 4,99 lei/actiune.

Dupa anuntul privind dividendele suplimentare, actiunile Romgaz cresteau miercuri pe bursa cu 1,8%.

Citeste si:
Bursa este la maxime istorice. Ce dividende vor distribui companiile?
Bursa este la maxime...
Sursa foto: Shutterstock
Despre autor
Ionut Sisu
Ionuț Sișu scrie pentru Wall-Street.ro din anul 2011, iar în prezent ocupă funcția de redactor-sef adjunct . El și-a început activitatea în presă în 2007, în departamentul de limbă engleză al Mediafax monitorizare. În perioada 2008-2009, Ionuț a acoperit domeniile piețe de capital și finanțe personale în cadrul Business Standard, publicația de afaceri a trustului Realitatea-Cațavencu. După o scurtă perioada de timp în cadrul Corect...

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »Setari Cookie-uri