Astfel, actionarii companiei vor decide la data de 10 decembrie daca aproba propunerea de distribuire a unui dividend brut in valoare de 0,7893 lei/actiune. Avand in vedere cotatiile actuale din piata, noul dividend Nuclearelectrica ar genera un randament de 9,4%.

"Decizia Consiliului de Administratie de convocare a AGOA a fost luata ca urmare a primirii in data de 06.11.2018 de la actionarul majoritar, Ministerul Energiei, prin adresa nr. 262423/06.11.2018 inregistrata la SNN cu nr.13769/06.11.2018 a unei solicitari privind elaborarea i prezentarea de catre conducerea administrativa a societatii a unui Raport de fundamentare a propunerilor de redistribuire/distribuire a dividendelor catre actiona ri, in vederea convocarii unei adunari generale a actionarilor cu acest subiect in baza Memorandumului emis de Ministerul Finantelor Publice cu tema „Masuri ce trebuie intreprinse de catre institutiile publice implicate pentru aplicarea prevederilor OUG nr .29/2017 referitoare la distribuirea/redistribuirea sumelor inregistrate la „rezultatul reportat” si „alte rezerve” de catre societatile nationale, companiile nationale si societatile cu capital integral sau majoritar de stat, precum si la regiile autonome ”, aprobat in sedinta Guvernului Romaniei din data de 31.10.2018”, se mentioneaza intr-un anunt al Nuclearelectrica.

Vrei sa citesti articolul complet?

Aboneaza-te la Wall-Street!

Prin abonamentul Wall-Street devii parte a comunitatii de afaceri de top din Romania. Toate informatiile noastre sunt create pentru a te ajuta sa fii mai bun in activitatea ta zilnica.

Aboneaza-te! Am deja cont
Sursa foto: Shutterstock