Nuclearelectrica (SNN) le va propune actionarilor dividende suplimentare in valoare totala de 238 mil. lei, decizia fiind luata ca urmare a unei cereri venita din partea statului roman.

Astfel, actionarii companiei vor decide la data de 10 decembrie daca aproba propunerea de distribuire a unui dividend brut in valoare de 0,7893 lei/actiune. Avand in vedere cotatiile actuale din piata, noul dividend Nuclearelectrica ar genera un randament de 9,4%.

"Decizia Consiliului de Administratie de convocare a AGOA a fost luata ca urmare a primirii in data de 06.11.2018 de la actionarul majoritar, Ministerul Energiei, prin adresa nr. 262423/06.11.2018 inregistrata la SNN cu nr.13769/06.11.2018 a unei solicitari privind elaborarea i prezentarea de catre conducerea administrativa a societatii a unui Raport de fundamentare a propunerilor de redistribuire/distribuire a dividendelor catre actiona ri, in vederea convocarii unei adunari generale a actionarilor cu acest subiect in baza Memorandumului emis de Ministerul Finantelor Publice cu tema „Masuri ce trebuie intreprinse de catre institutiile publice implicate pentru aplicarea prevederilor OUG nr .29/2017 referitoare la distribuirea/redistribuirea sumelor inregistrate la „rezultatul reportat” si „alte rezerve” de catre societatile nationale, companiile nationale si societatile cu capital integral sau majoritar de stat, precum si la regiile autonome ”, aprobat in sedinta Guvernului Romaniei din data de 31.10.2018”, se mentioneaza intr-un anunt al Nuclearelectrica.

Solicitarea statului la Nuclearelectrica vinde dupa ce, cu doar cateva zile in urma, Romgaz anuntase ca va distribui un dividend suplimentar, de asemenea la cererea statului. Pe bursa, actiunile companiilor controlate de stat au crescut puternic, pe baza speculatiilor privind aparitia unor cereri similare si in cazul acestora.

Actiunile Nuclearelectrica cresteau vineri cu 3,8%, pana la pretul de 8,34. Luanc in calcula ceasta cotatie, compania are o capitalizare de 2,51 mld. lei.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Ionut Sisu
Ionuț Șișu scrie pentru Wall-Street.ro din anul 2011, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef adjunct . El și-a început activitatea în presă în 2007, în departamentul de limbă engleză al Mediafax monitorizare. În perioada 2008-2009, Ionuț a acoperit domeniile piețe de capital și finanțe personale în cadrul Business Standard, publicația de afaceri a trustului Realitatea-Cațavencu. După o scurtă perioada de timp în cadrul Corect...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri