„Mediul privat din Romania a atins un grad de maturitate care permite ca piata de capital sa fie luata in considerare din ce in ce mai mult ca solutie de finantare. Listarile de actiuni sau emisiunile de obligatiuni aduc premisele unei accelerari in business – fie productie, investitii sau exporturi,” mentioneaza, intr-un comunicat de presa, Stefan-Radu Oprea, ministrul pentru Mediul de Afaceri, Comert si Antreprenoriat.

Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comert si Antreprenoriat si Bursa de Valori Bucuresti vor organiza anul viitor o serie de opt workshop-uri in cele opt agentii pentru IMM, Atragere de Investitii si Promovare a Exportului din cadrul ministerului. Evenimentele se vor desfasira in Brasov, Bucuresti, Cluj-Napoca, Constanta, Craiova, Iasi, Ploiesti, Targu Mures si Timisoara. In cadrul acestor workshop-uri, BVB va prezenta reprezentantilor mediului de afaceri oportunitatile pe care piata de capital le ofera atat companiilor care doresc sa se dezvolte, cat si investitorilor individuali care doresc sa utilizeze mecanisemele bursiere.

„Rolul acestui parteneriat este de fi mai aproape de antreprenori si de a pune in legatura companiile in cautare de finantare cu investitorii care au capitalul atat de necesar dezvoltarii acestora,” a declarat directorul general al Bursei de Valori Bucuresti, Adrian Tanase.

Mihaela Biciu, Tradeville:...
Citeste si: Cum vrea sa castige investitori cel mai important broker online pe BVB

Sursa foto: Shutterstock