Bursa de Valori Bucuresti (BVB) si Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comert si Antreprenoriat au semnat un parteneriat de colaborare pentru promovarea unor initiative legislative de dezvoltare a mediului de afaceri din Romania, precum si seminarii dedicate diversificarii surselor de finantare si facilitarii accesului companiilor la finantare.

„Mediul privat din Romania a atins un grad de maturitate care permite ca piata de capital sa fie luata in considerare din ce in ce mai mult ca solutie de finantare. Listarile de actiuni sau emisiunile de obligatiuni aduc premisele unei accelerari in business – fie productie, investitii sau exporturi,” mentioneaza, intr-un comunicat de presa, Stefan-Radu Oprea, ministrul pentru Mediul de Afaceri, Comert si Antreprenoriat.

Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comert si Antreprenoriat si Bursa de Valori Bucuresti vor organiza anul viitor o serie de opt workshop-uri in cele opt agentii pentru IMM, Atragere de Investitii si Promovare a Exportului din cadrul ministerului. Evenimentele se vor desfasira in Brasov, Bucuresti, Cluj-Napoca, Constanta, Craiova, Iasi, Ploiesti, Targu Mures si Timisoara. In cadrul acestor workshop-uri, BVB va prezenta reprezentantilor mediului de afaceri oportunitatile pe care piata de capital le ofera atat companiilor care doresc sa se dezvolte, cat si investitorilor individuali care doresc sa utilizeze mecanisemele bursiere.

„Rolul acestui parteneriat este de fi mai aproape de antreprenori si de a pune in legatura companiile in cautare de finantare cu investitorii care au capitalul atat de necesar dezvoltarii acestora,” a declarat directorul general al Bursei de Valori Bucuresti, Adrian Tanase.

Citeste si:
Acestea sunt acțiunile care au facut show pe bursă în cele 3 luni...
Acestea sunt acțiunile care...
Sursa foto: Shutterstock

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »Citește și
Bittnet este la doar un pas de listarea în liga mare a bursei
Setari Cookie-uri