Transelectrica intra in hora dividendelor suplimentare

Transelectrica (TEL) le va propune actionarilor, in urmatoarea Adunare Generala, un dividend brut de 0,91 lei/actiune, care, avand in vedere preturile actuale, ar genera un randament de 3,8%. Transportatorul de energie electrica intra astfel in randul companiilor de stat care vor distribui dividende suplimentare din rezerve.

Actionarii Transelectrica vor decide in privinta noului dividend intr-o AGA programata sa aiba loc la data de 14 decembrie 2018. Daca va fi aprobat, dividendul ar incepe sa fie distribuit dupa data de 25 ianuarie 2019. Valoarea totala a dividendelor suplimentare distribuite ar urma sa ajunga astfel la 66,7 mil. lei.

Propunerea Transelectrica vine ca urmare a solicitarii Ministerului Economiei cu privire la distribuirea unor dividende suplimentare din conturile “rezultat reportat” si/sau “alte rezerve”.

Transelectrica intra astfel pe lista companiilor de stat care au demarat procedurile pentru a distribui sume suplimentare din rezerve, printre acestea aflandu-se Romgaz, Transgaz si Nuclearelectrica.

Citeste si:
Final de an peste așteptări pentru marile companii românești
Final de an peste așteptări...
Sursa foto: Shutterstock
Despre autor
Ionut Sisu
Ionuț Sișu scrie pentru Wall-Street.ro din anul 2011, iar în prezent ocupă funcția de redactor-sef adjunct . El și-a început activitatea în presă în 2007, în departamentul de limbă engleză al Mediafax monitorizare. În perioada 2008-2009, Ionuț a acoperit domeniile piețe de capital și finanțe personale în cadrul Business Standard, publicația de afaceri a trustului Realitatea-Cațavencu. După o scurtă perioada de timp în cadrul Corect...

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »Setari Cookie-uri