Capitalizarea Bursei de Valori Bucuresti a scazut in aceasta saptamana cu 15,54% de la 162,02 miliarde de lei cat se inregistrat luni, la 136,84 miliarde de lei vineri, dupa ce Guvernul a anuntat ca va adopta o serie de masuri fiscal - bugetare, printre care taxarea activelor bancare si plafonarea pretului gazelor, potrivit Agerpres.

In perioada 17 - 21 decembrie 2018, s-au realizat pe piata reglementata 32.440 tranzactii, cu 733,7 milioane actiuni, iar valoarea acestora a fost de 1,37 miliarde de lei, potrivit conform datelor statistice publicate pe site-ul Bursei de Valori Bucuresti (BVB).

Cele mai tranzactionate actiuni au fost in aceasta saptamana cele ale Bancii Transilvania. Valoarea tranzactiilor cu aceste titluri a depasit 298,3 milioane de lei, insa actiunile s-au depreciat cu 23,73% . De asemenea, schimburile cu titluri BRD au fost de 97,902 milioane de lei, iar actiunile bancii au scazut cu 23,65%. Pentru cele doua companii, limita inferioara de variatie a fost setata miercuri la 25%.

O valoare semnificativa a tranzactiilor a fost inregistrata si cu titlurile OMV Petrom, de 68,21 milioane de lei, precum si cu cele ale Romgaz, de 57,09 milioane de lei. Actiunile OMV Petrom si cele ale Romgaz s-au depreciat cu cate 22,01%.

Bursa de la Bucuresti a inchis in scadere semnificativa pe toti indicii bursieri ultima sedinta de tranzactionare a saptamanii, deprecierile variind intre 3,6% pe indicele BET-FI al SIF-urilor si 5,06% pe indicele BET, care arata evolutia celor mai lichide 15 companii. Acesta a scazut sub 7.000 de puncte.

In ceea ce priveste sistemul alternativ de tranzactionare, in perioada analizata s-a inregistrat un rulaj de 5,81 milioane de lei, in crestere fata de valoarea de 1,91 milioane de lei consemnata in saptamana anterioara.

Numarul total al schimburilor a fost de 928, in cadrul carora s-au tranzactionat 23,29 milioane actiuni, iar capitalizarea companiilor de pe ATS a coborat pana la 7,39 miliarde de lei.

Sursa foto: Shutterstock / SuriyaPhoto

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri