SIF Oltenia (SIF5) va demara o oferta publica de cumparare a propriilor actiuni, urmand sa ofere investitorilor un pret cu aproximativ 23% mai mare decat cel inregistrat in piata inaintea anuntului.

Oferta a fost deja aprobata de Autoritatea de Supraveghere Financiara (ASF), aceasta urmand sa inceapa la data de 28 ianuarie si sa se incheie pe data de 8 februarie. SIF Oltenia ofera astfel un pret de 2,5 lei/actiune pentru 19.622.585 titluri, valoarea totala a tranzactiei urmand sa ajunga la 49 mil. lei (10,4 mil. euro).

Pretul este cu 23% mai mare decat cel de 2,03 lei/actiune inregistrat de SIF Oltenia la sfarsitul zilei de marti, inaintea anuntului. Actiunile SIF Oltenia cresteau miercuri cu 4,6% pe bursa, pana la nivelul de 2,125 lei/actiune.

Societatea de investitii financiare a incasat anul trecut 140 mil. euro de la Erste Bank pentru un pachet de 6,29% din actiunile BCR. SIF Oltenia a reusit astfel sa isi lichideze participatia BCR la un pret cu aproximativ 28% mai bun decat cel la care celelalte SIF-uri si-au vandut titlurile BCR cu sapte ani in urma.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Ionut Sisu
Ionuț Șișu scrie pentru Wall-Street.ro din anul 2011, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef adjunct . El și-a început activitatea în presă în 2007, în departamentul de limbă engleză al Mediafax monitorizare. În perioada 2008-2009, Ionuț a acoperit domeniile piețe de capital și finanțe personale în cadrul Business Standard, publicația de afaceri a trustului Realitatea-Cațavencu. După o scurtă perioada de timp în cadrul Corect...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri