Irina Cristescu este noul director general al XTB Romania, ea inlocuindu-l astfel pe Bogdan Albu, cel care a ocupat functia in perioada 2014-2018.

Irina Cristescu si-a inceput cariera in XTB punand bazele infiintarii sucursalei si implementand primele procese in Romania in anul 2008, de pe pozitia de customer care & compliance manager, pe care a ocupat-o intre 2008 si 2013. Din 2014 pana in 2018 a detinut functia de director general adjunct.

“Am acceptat cu entuziasm aceasta noua provocare ce vine intr-un context de expansiune si adoptare de directii noi la nivel local si de grup, precum si intr-o conjunctura de schimbari legislative majore la nivel de industrie. Avand in vedere intrarea in vigoare a directivei MIFID2 si a noilor masuri ESMA, asteptam cu nerabdare sa lucram indeaproape cu clientii nostri pentru a-i ajuta in procesul de adaptare la noile reglementari, in acelasi timp asigurandu-le un grad sporit de protectie si un mediu de tranzactionare mai sigur si mai sanatos. De asemenea, vom continua dezvoltarea pozitiei noastre in Romania prin accesarea unor noi segmente de piata, diversificarea ofertei de instrumente financiare, extinderea echipei noastre si a cotei de piata”, mentioneaza, intr-un comunicat de presa, Irina Cristescu.

In noua sa functie, Irina Cristescu il inlocuieste pe Bogdan Albu, care a ocupat functia de director general al companiei timp de cinci mandate consecutive. Pe parcursul mandatelor sale, numarul de clienti de retail al XTB a crescut cu 400% si sucursala din Romania a inregistrat cel mai bun ROI la nivelul grupului.

Primul obiectiv al Irinei Cristescu va fi extinderea echipei XTB Romania, proces determinat de cresterea portofoliului de produse si accesarea unui nou segment de piata. In a doua jumatate a anului 2018, XTB a pus la dispozitia clientilor sai peste 2.000 de noi instrumente financiare, in special ETF-uri si actiuni clasice internationale.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Ionut Sisu
Ionuț Șișu scrie pentru Wall-Street.ro din anul 2011, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef adjunct . El și-a început activitatea în presă în 2007, în departamentul de limbă engleză al Mediafax monitorizare. În perioada 2008-2009, Ionuț a acoperit domeniile piețe de capital și finanțe personale în cadrul Business Standard, publicația de afaceri a trustului Realitatea-Cațavencu. După o scurtă perioada de timp în cadrul Corect...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri