Omul de afaceri Haissam Hamidi va demara o oferta publica de preluare obligatorie a Conted Dorohoi (CNTE), producator de confectii din judetul Botosani care exporta pentru branduri precum Louis Vuitton, Zara sau Piere Cardin.

Oferta a fost aprobata de Autoritatea de Supraveghere Financiara (ASF), francezul urmand sa ofere un pret de 28 lei pentru fiecare actiune Conted. Pretul oferit este cu aproape 30% mai mare decat cel la care actiunile CNTSE se tranzactionau pe bursa cu o zi in urma.

Anuntul a dus miercuri la explozia actiunilor Conted pe Bursa de Valori Bucuresti (BVB), care au sarit cu aproape +15%, maximul admis intr-o zi de tranzactionare.

Conted produce confectii in sistem lohn pentru clienti din Romania, dar si pentru companii straine recunoscute. In 2017, circa jumatate din vanzarile de 14,5 mil. lei ale Conted au mers catre export.

HMD S.A.R.L Franta, firma condusa Haissam Hamidi, este unul dintre clientii traditionali ai Conted. Prin intermediul HMD, Conted a lucrat pentru branduri precum Zara, Massimo Dutti si Lacoste.

Haissam Hamidi a preluat controlul Conted la finalul anului trecut, cand a achizitionat 58,4% din actiuni pentru 3,08 mil. lei. Dupa aceasta tranzactie, detinerea totala a omului de afaceri a ajuns la 62,1%.

Oferta anuntata in prezent de Hamidi se va desfasura in perioada 15 – 28 februarie, acesta vizand achizitionarea tuturor titlurilor Conted pe care nu le detine (37,87% din actiunile companiei). Intermediarul ofertei este casa de brokeraj BRK Financial Services.

Actiunile Conted au inchis sedinta de tranzactionare de miercuri la pretul de 24,8 lei/titlu, in crestere cu 14,8%.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Ionut Sisu
Ionuț Șișu scrie pentru Wall-Street.ro din anul 2011, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef adjunct . El și-a început activitatea în presă în 2007, în departamentul de limbă engleză al Mediafax monitorizare. În perioada 2008-2009, Ionuț a acoperit domeniile piețe de capital și finanțe personale în cadrul Business Standard, publicația de afaceri a trustului Realitatea-Cațavencu. După o scurtă perioada de timp în cadrul Corect...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri