Transilvania Broker de Asigurare S.A., primul broker de asigurari listat la Bursa de Valori Bucuresti, rasplateste si in acest an increderea actionarilor sai cu o noua crestere semnificativa a profitului net, precum si a altor indicatori importanti, conform rezultatelor preliminare publicate atat pe site-ul Bursei de valori Bucuresti, cat si pe site-ul companiei www.transilvaniabroker.ro

In anul 2018, Transilvania Broker a inregistrat un profit net de 3.958.526 lei, aceasta suma reprezentand o crestere de 16,24% fata de exercitiul financiar anterior (2017). Datorita parteneriatelor strategice, precum si investitiilor din ultimii doi ani, compania continua cresterea de doua cifre a profitului, dupa ce si in anul 2017 profitul net al companiei a avut o evolutie pozitiva, cresterea fiind de 11,6% fata de anul 2016.



Acest rezultat remarcabil vine ca urmare a cresterii primelor intermediate cu aproximativ 3% si 9.895.879 lei ca valoare neta, acestea ajungand, pentru anul 2018, la un total de 349.708.971 lei.

De remarcat este ca aceste cresteri se datoreaza in special avansului inregistrat de segmentul asigurarilor facultative, astfel:
- asigurarile de viata au crescut cu 133.59%, contribuind in masura de 14,25% la cresterea de 9,9 mil lei a valorii totale a primelor asigurate,
- asigurarile pentru daune la proprietati au crescut cu 58%,
- asigurarile pentru raspundere civila generala au crescut cu 18,8%,
- asigurari pentru incendiu si calamitati naturale au crescut 12,5%,
- asigurarile CASCO au crescut si ele cu 10,4%

Transilvania Broker de Asigurare lucreaza constant la consolidarea relatiei cu toti partenerii sai, lucru care se reflecta in cresterea constanta si sustenabila a incasarilor obtinute din negocierea contractelor de asigurare. In acest context, si veniturile companiei au cunoscut o crestere semnificativa , mai precis un plus de 15,39% fata de anul anterior, ajungand la 62 milioane lei in anul 2018.

Aceasta evolutie pozitiva este una remarcabila si datorita faptului ca, pe tot parcursul anului 2018, Transilvania Broker a continuat sa investeasca constant in dezvoltarea companiei, a personalului, a colaboratorilor sai, a relatiei cu clientii si partenerii prin diverse activitati de branding, marketing, dezvoltare personala si multe training-uri, avand ca scop o imagine mai unitara si o prezenta mai consolidata pe piata, precum si imbunatatirea serviciilor oferite clientilor finali.

Pe langa investitiile facute, dorim sa amintim faptul ca Transilvania Broker este o companie care are o prezenta si o implicare constanta in cadrul comunitatii, investind in noile generatii, cum ar fi clubul de fotbal pentru copii si juniori ACS Transilvania, care numara deja peste 80 de copii ce-si desfasoara in mod gratuit activitatea, si sustinand multiple alte cauze sociale.

Astfel, Transilvania Broker de Asigurare isi onoreaza promisiunea facuta actionarilor si colaboratorilor, de a fi un partener de nadejde si un jucator puternic pe piata asigurarilor din Romania.

"Am depasit cu succes un an 2018 caracterizat printr-o serie de provocari la nivel legislativ, provocari care ne-au pus in fata unor investitii serioase pentru a ne conforma din toate punctele de vedere.
Cu toate acestea am reusit, gratie strategiilor adoptate incepand cu 2016, sa ne pastram si chiar sa ne imbunatatim trendul de crestere, atat la nivelul partenerilor, colaboratorilor si al clientilor, cat si la nivelul veniturilor si al profitului. Asa cum ne-am obisnuit investitorii si partenerii am obtinut randamente bune la sfarsitul anului. Chiar daca in cursul anului au fost facute investitii majore in diverse arii-cheie de dezvoltare, cresterea profitului a fost una remarcabila. Totusi, consideram ca o crestere sustenabila nu poate exista in lipsa investitiilor semnificative. Astfel, vom continua sa investim strategic in dezvoltarea liniilor de business si ale relatiilor cu partenerii si colaboratorii nostri.
In 2019, ne propunem sa continuam drumul inceput, sa continuam cresterile de doua cifre pe toate clasele de asigurari (in principal facultative), sa ne specializam si mai mult pe anumite nise, sa oferim tot mai multe solutii alternative de asigurare catre clientii corporate, sa diversificam gama de servicii conexe produselor de asigurare oferite clientilor nostri, iar toate aceste aspecte sa duca in final la un randament in crestere pentru investitori"
, ne spune Directorul General al Transilvania Broker, Dan Niculae, intr-un comunicat publicat pe site-ul companiei.

Daca doriti sa aflati mai multe despre Transilvania Broker de Asigurare S.A., puteti accesa site-ul brokerului de asigurare.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri