Dividende generoase la Romgaz: castigul brut ajunge la 13%

Consiliul de Administratie al Romgaz (SNG) a avizat propunerea de acordare a unui dividend brut de 4,17 lei pe actiune, a anuntat compania.

Avand in vedere cotatiile actuale inregistrate pe Bursa de Valori Bucuresti, randamentul brut al dividendelor Romgaz ajunge la 13%, unul dintre cele mai mari din piata romaneasca.

Propunerea va fi discutata in Adunarea Generala a Actionarilor care va avea loc pe 25 aprilie.

Administratorii Romgaz au propus aceasta valoare avand in vedere ca dividendele cuvenite actionarilor, conform propunerii de repartizare a profitului anului 2018, sunt 1,214 miliarde de lei, scrie Agerpres.

Totodata, din rezultatul reportat, se vor acorda dividende de 30,833 milioane de lei, iar, conform OUG 114/2018, actionarilor le revin 362,297 milioane de lei.

Capitalul social al societatii este de 385.422.400 lei, divizat in 385.422.400 actiuni ordinare, nominative, indivizibile cu o valoare nominala de 1 leu.

De asemenea, Consiliul de Administratie a propus plata dividendelor incepand cu data de 24 iunie 2019.

Plata dividendelor va fi efectuata in lei, numai catre actionarii inregistrati in Registrul Actionarilor (tinut de S.C. Depozitarul Central S.A.) la Data de Inregistrare stabilita de Adunarea Generala a Actionarilor.

Detaliile privind modalitatea de plata vor fi aduse la cunostinta actionarilor inainte de data inceperii efectuarii platii.

Sursa foto: Shutterstock

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »Setari Cookie-uri