24 Aprilie 2019

Bursa americana este la cel mai mare nivel din istorie. Trump: Imi va fi vreodata acordat un merit?



Bursele americane au ajuns marti la cel mai mare nivel din istorie, dupa o luna de cresteri in care investitorii au acordat mai multa atentie semnalelor pozitive venite din partea bancilor centrale si mai putina atentie perspectivelor incerte ale economiei globale.

“Nu ma asteptam sa ajungem la maxime istorie atat de repede, chiar in luna aprilie. Probabil vom atinge nivelul de 3.000 in cateva saptamani”, a declarat Michael Wilson, strategist Morgan Stanley, pentru marketwatch.com.

S&P 500, principalul indice al Bursei din New York, a urcat marti cu 0,8% si a atins nivelul de 2.933 puncte. In acelasi timp, Nasdaq Composite a castigat 1,3% si a ajuns la 8.120 puncte. Ambele evolutii au marcat noi recorduri istorice.

Noile maxime au fost remarcate si de presedintele american Donld Trump, care a tinut sa isi asume o parte din merit sa sa trimite sageti catre criticii sai.

“Vreti sa spuneti ca bursa a atins un record istoric astazi iar ei vorbesc despre punerea mea sub acuzare!? Publicatiile de stiri false sau democratii radical-liberali imi vor acorda vreodata acordat vreun merit? Fara coluziune!” – a mentionat Trump intr-o postare pe Twitter.

La Bucuresti, bursa romaneasca era in stagnare la o ora dupa startul sedintei de miercuri, dupa ce, cu o zi in urma, indicele BET scazuse cu 0,5%.



Citeste si