Dragos Manolescu, OTP AM: Mai repede cumperi Bitcoin decat fonduri mutuale. Legislatia romaneasca te impiedica sa investesti

Legislatia in vigoare este o piedica, este o masura care te impiedica sa investesti si sa accesezi fonduri de investitii, nu te incurajeaza, a declarat Dragos Manolescu, director general adjunct OTP Asset Management, mentionand ca Romania a ajuns in zona de suprareglementare si ca nu s-a adaptat tehnologiei actuale.

"Este nevoie de schimbarea legislatiei. Daca vrei sa investesti la un fond mutual direct, sa spunem pe o platforma, noi suntem blocati intr-o legislatie ramasa in urma cu 15 - 20 de ani. Adica trebuie sa faci schimb de scrisori in conditiile in care daca vrei sa cumperi Bitcoin astazi te autentifici cu telefonul. Efectiv nu faci nimic. Dai cateva clicuri si ai ajuns si ai cumparat. Iarasi, sunt banci la care iti deschizi cont doar cu telefonul mobil si iti pozezi actul de identitate. E vorba de legislatie. In momentul de fata legislatia in vigoare este o piedica, este o masura care te impiedica sa investesti si sa accesezi fonduri de investitii, nu te incurajeaza. Cumva am ajuns in zona de suprareglementare si nu ne-am adaptat tehnologiei actuale care in Vest, si nu numai in Vest, dar si in Romania a patruns", a spus Dragos Manolescu, citat de Agerpres.

La randul sau, Ovidiu Dumitrescu, director general adjunct Tradeville, a afirmat ca legiuitorul ar trebuie sa tina cont de faptul ca in Romania este nevoie de dezvoltarea pietei si nu ar trebui sa mergem pe cea mai stricta reglementare.

"Incepand cu anul trecut a existat o piedica suplimentara in ceea ce priveste investitiile in piata de capital prin introducerea CASS-ului. Si practic aceasta birocratie cu acea declaratie unica pe care investitorii trebuie sa o depuna genereaza inca un dezavantaj pentru investitiile in zona pietei de capital versus un depozit unde nu ai nicio obligatie in sensul acesta", a declarat Daniela Vasile, manager de investitii la Certinvest.Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »Setari Cookie-uri