Tribunalul Bucuresti respinge cererea Fondului Proprietatea de chemare in judecata a conducerii Hidroelectrica

Tribunalul Bucuresti a respins cererea de chemare in judecata formulata de Fondul Proprietatea (FP) impotriva unor actuali si fosti membri ai Consiliului de Administratie si ai Directoratului Hidroelectrica, scrie Agerpres.

FP i-a dat in judecata pe reprezentantii Hidroelectrica pentru prejudicii cauzate de modificarea organigramei si pentru modificarea tarifelor cu Hidroserv.

'Respinge cererea de chemare in judecata formulata de reclamantul Fondul Proprietatea S.A. in contradictoriu cu paratii Gabriel Andronache, Karoly Borbely, Radu-Spiridon Cojocaru, Ioana-Andreea Lambru, Andreea Negru-Ciobanu, Laurentiu-Dan Tudor, Bogdan-Nicolae Badea, Marian Bratu, Mihai Val Zdru ca inadmisibila', arata decizia tribunalului, postata pe portal.just.ro.

Totodata, FP trebuie sa plateasca cate 10.000 de lei Andreei Negru-Ciobanu, lui Gabriel Andronache si lui Radu-Spiridon Cojocaru, cu titlu de cheltuieli de judecata.

Cei trei au dat in judecata, la randul lor, Fondul Proprietatea, iar primul termen este 4 septembrie 2019.

Decizia este cu drept de apel in termen de 30 de zile de la comunicare.

Fondul Proprietatea este actionar minoritar al Hidroelectrica, cu o participatie de 20%. Restul de 80% din actiuni sunt detinute de statul roman, prin Ministerul Energiei.

Sursa foto: Shutterstock

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »Citește și
Un semestru de criză coronavirus pe bursă. Ce acțiuni au rezistat pandemiei
Setari Cookie-uri