TeraGlass, compania care detine portofoliul de tamplarie termoizolanta al Grupului TeraPlast, si-a consolidat prezenta pe piata internationala, cel mai mare volum de comenzi in primul trimestru al acestui an venind din Germania. Astfel, piata germana a reprezentat 30% din totalul cifrei de afaceri, urmata de Romania, cu 21%, si Cehia, cu 13%. Alte piete relevante sunt Ungaria, Slovacia, Slovenia si Austria.

„Avem in curs de implementare un proiect de investitii pentru extinderea capacitatii de productie, care ne va ajuta sa ne mentinem promptitudinea si calitatea in relatia cu clientii nostri. Pe langa dezvoltarea portofoliului de clienti, in 2019 avem in vedere si cresterea prezentei pe piata locala, unde vizam atat segmentul de retail, cat si cel B2C, prin deschiderea de showroom-uri si optimizarea fortei de vanzari”, mentioneaza, intr-un comunicat de presa, Sergiu Manolache, director de vanzari TeraGlass.

Pe segmentul de ferestre din PVC, cea mai mare pondere in vanzarile TeraGlass din primele 3 luni ale anului o reprezinta sistemele de ferestre cu 4 si 6 camere, in timp ce pentru usile din PVC, cea mai pondere o reprezinta sistemele cu 4 camere. De asemenea, in primul trimestru al anului, TeraGlass a inregistrat o cerere ridicata pentru produse cu caracteristici speciale, precum sticle sablate si folii speciale.

TeraGlass isi va extinde capacitatea de productie, avand in acest sens in derulare un proiect co-finantat prin schema de ajutor de stat, in valoare totala de 3,5 milioane de euro. In urma acestui proiect, fabrica din Bistrita va beneficia de un flux de lucru complet automatizat pentru productia ferestrelor si usilor din PVC. Finalizarea proiectului va avea loc in toamna acestui an, iar productia pe noile linii va incepe in prima parte a anului 2020.

In momentul de fata, reteaua de distributie TeraGlass numara peste 500 de clienti interni si externi, iar profilele de tamplarie sunt fabricate cu tehnologie de ultima generatie. In Romania, produsele TeraGlass se comercializeaza in special in marile magazine de bricolaj. Lista de produse oferite de TeraGlass cuprinde: ferestre din PVC, usi din PVC, panel-uri si panouri ornamentale si confectii din aluminiu. Situata in Bistrita, fabrica TeraGlass are o capacitate de 120.000 unitati/an. In prezent, compania are 125 de angajati.

Sursa foto: Teraplast

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Ionut Sisu
Ionuț Șișu scrie pentru Wall-Street.ro din anul 2011, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef adjunct . El și-a început activitatea în presă în 2007, în departamentul de limbă engleză al Mediafax monitorizare. În perioada 2008-2009, Ionuț a acoperit domeniile piețe de capital și finanțe personale în cadrul Business Standard, publicația de afaceri a trustului Realitatea-Cațavencu. După o scurtă perioada de timp în cadrul Corect...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri