Bursa de la Bucuresti a inchis pe verde ultima sedinta a saptamanii

Bursa de la Bucuresti (BVB) a inchis in crestere ultima sedinta a saptamanii, insa valoarea tranzactiilor a coborat la 20,95 milioane de lei (4,43 milioane de euro).

Indicele principat BET, care arata evolutia celor mai lichide 16 actiuni cu exceptia SIF-urilor, a inregistrat o apreciere de 0,32%, la 8.504,24 puncte, in timp ce BET-TR, cel care include si dividendele acordate de companiile din BET, a urcat cu 0,31%. BET-Plus, care arata evolutia celor mai lichide 37 de actiuni de la BVB, a inchis pe plus cu 0,33%, potrivit Agerpres.

Indicele blue-chip extins BET-XT, al celor mai lichide 25 de titluri, a consemnat o crestere cu 0,31%, iar indicele BET-BK, reperul de randament al fondurilor de investitii, s-a apreciat cu 0,15%. Indicele SIF-urilor, BET-FI, est singurul care a pierdut 0,21% din valoare, in timp ce BET-NG, indicele celor 10 companii din sectorul energetic si al utilitatilor, a inchis pe verde cu 0,83%.

Pe Piata Reglementata, actiunile Bancii Transilvania au fost cele mai tranzactionate, generand schimburi de 7,035 milioane de lei, urmate de titlurile Romgaz (3,52 milioane de lei) si Fondul Proprietatea (2,28 milioane de lei).

Cele mai bune evolutii au fost inregistrate de actiunile Bermas, care s-au apreciat cu 11,21%, Conted (+10%) si Turism, Hoteluri, Restaurante Marea Neagra (+9,8%). Pe de alta parte, cele mai importante deprecieri au fost consemnate de actiunile TMK-Artrom, care au pierdut 2,5% din valoare, Electroarges (-1,74%) si Nuclearelectrica (-1,13%).

Citeste si:
BVB: Îngheţarea listărilor pe bursă contravine intereselor României
BVB: Îngheţarea listărilor de...

Sursa foto: Agerpres

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »Citește și
FP crede că activele CEZ sunt o afacere proastă pentru Hidroelectrica
Setari Cookie-uri