Bursa de la Bucuresti (BVB) a inchis in crestere ultima sedinta a saptamanii, insa valoarea tranzactiilor a coborat la 20,95 milioane de lei (4,43 milioane de euro).

Indicele principat BET, care arata evolutia celor mai lichide 16 actiuni cu exceptia SIF-urilor, a inregistrat o apreciere de 0,32%, la 8.504,24 puncte, in timp ce BET-TR, cel care include si dividendele acordate de companiile din BET, a urcat cu 0,31%. BET-Plus, care arata evolutia celor mai lichide 37 de actiuni de la BVB, a inchis pe plus cu 0,33%, potrivit Agerpres.

Indicele blue-chip extins BET-XT, al celor mai lichide 25 de titluri, a consemnat o crestere cu 0,31%, iar indicele BET-BK, reperul de randament al fondurilor de investitii, s-a apreciat cu 0,15%. Indicele SIF-urilor, BET-FI, est singurul care a pierdut 0,21% din valoare, in timp ce BET-NG, indicele celor 10 companii din sectorul energetic si al utilitatilor, a inchis pe verde cu 0,83%.

Pe Piata Reglementata, actiunile Bancii Transilvania au fost cele mai tranzactionate, generand schimburi de 7,035 milioane de lei, urmate de titlurile Romgaz (3,52 milioane de lei) si Fondul Proprietatea (2,28 milioane de lei).

Cele mai bune evolutii au fost inregistrate de actiunile Bermas, care s-au apreciat cu 11,21%, Conted (+10%) si Turism, Hoteluri, Restaurante Marea Neagra (+9,8%). Pe de alta parte, cele mai importante deprecieri au fost consemnate de actiunile TMK-Artrom, care au pierdut 2,5% din valoare, Electroarges (-1,74%) si Nuclearelectrica (-1,13%).

Sursa foto: Agerpres

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri