Actionarii SIF Banat-Crisana (SIF1) au respins in Adunarea Generala de joi cele mai importante cereri formulate de SIF Oltenia (SIF5) si firmele asociate, Bogdan Dragoi, seful SIF1, urmand sa isi pastreze functia.

In AGA de joi 20 iunie, actionarii SIF Banat-Crisana au respins propunerea de revocare din functie a lui Bogdan Dragoi, presedinte CA SIF1, si a lui Razvan Radu Straut, vicepresedinte CA SIF1.

De asemenea, a fost respinsa propunerea privind acordarea unui dividend in valoare de 0,15 lei/actiune brut.

Anterior, SIF Oltenia, Tudor Ciurezu (director general SIF Oltenia), Alimentara Slatina, Flaros Bucuresti, Mercur Craiova, Univers Ramnicu-Valcea si Voltalim Craiova au solicitat si obtinut introducerea pe ordinea de zi Adunarii Actionarilor SIF Banat-Crisana din data de 20 iunie a sapte noi puncte, cele mai importante vizand demiterea directorului general Bogdan Dragoi si acordarea unor dividende.

Solicitarea a venit dupa ce, la inceputul lunii mai, SIF Banat-Crisana si-a impus punctul de vedere in Adunarea Generala Extraordinara a SIF Oltenia, urmand ca societatea cu sediul in Craiova sa infiinteze un Comitet Investitional care sa controleze si sa evalueze activitatea conducerii SIF Oltenia.

Ce a solicitat SIF Oltenia in AGOA SIF Banat-Crisana:

  • Distribuirea unor dividende de 77,6 mil. lei din profitul anului 2018, repartizat la capitalul “Alte rezerve” si “neutilizat conform destinatiei. Dividendul brut pe actiune este de 0,15 lei/actiune si data platii 22 iulie 2019”.
  • Un raport privind argumentele pentru care SIF1 nu s-a constituit parte civila in dosarul penal nr. 2218/D/P/2018 pentru recuperarea prejudiciului creat societatii, precum si intocmirea unui plan de masuri pentru recuperarea prejudiciului prin decizia luata de neconstituire a SIF1 ca parte civila in dosar.
  • Aprobarea unui plan de masuri pentru recuperarea prejudiciului mai sus mentionat.
  • Prezentarea unei informari de catre administratorii SIF1 cu privire la beneficiile sau pierderile rezultate din plasamentele realizate in anii 2017, 2018 si pana la 30 aprilie 2019, dar si a unei informari cu privire la tranzactiile de vanzare societati/ pachete de actiuni/ active imobilizate efectuate de catre societatile la care SIF1 detine pachetul majoritar (SIF Hoteluri, SIF Imobiliare si Administrare Imobiliare) realizate in perioada 2017-30 aprilie 2019.
  • Revocarea administratorilor SIF1 Bogdan Dragoi si Razvan-Radu Straut.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Ionut Sisu
Ionuț Șișu scrie pentru Wall-Street.ro din anul 2011, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef adjunct . El și-a început activitatea în presă în 2007, în departamentul de limbă engleză al Mediafax monitorizare. În perioada 2008-2009, Ionuț a acoperit domeniile piețe de capital și finanțe personale în cadrul Business Standard, publicația de afaceri a trustului Realitatea-Cațavencu. După o scurtă perioada de timp în cadrul Corect...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri